Zlatni dvori

Domaća produkcija

Milan Štrljić

Vinko Begovac

Muževan, dominantan. Uljuđen do određene mjere, dok ima kontrolu. Inače maska pada u vodu, te se usprkos obrazovanju i ranim susretom sa gradom osjeti da potječe sa sela.

Teškim je vlastitim radom stekao svoju firmu, i ponosan je na to. Brak s Irenom je integralni dio tog uspjeha, jer mu je osim požrtvovnosti, ljubavi i dvoje djece donijela aristokratski renome, kontakte. Preko nje je (ispočetka) stjecao dobre veze među političarima i poslovnim ljudima, što mu je pomoglo da proširi poslove i stekne bogatstvo, a da mu zakon ne pokuca na vrata. Voli je, poštuje, i do pred samu mirovinu - ne vara. Martina je mezimica kojoj su dozvoljeni izleti u kulturu i umjetnost. Ali Petar, kojeg neprestano ima potrebu kontrolirati, mora biti na njegovu sliku i priliku.

Traži da se prestane zabavljati besmislicama u šoubiznisu i konačno preuzme obiteljski posao, a njihov sukob i od majke postavljena oklada će im svima promijeniti život, ali ne kako se itko od njih nadao. Ivan mu je oslonac u poslu i poluga preko koje želi utjecati na Petra, ali shvatit će da je Ivan ipak najprije Petrov prijatelj, te da se na Petra ne može utjecati silom. Neće nikad priznati sebi ni drugima da je Petar jednako uporan kao i on, dati sinu kredit da se probija u životu na sličan način kao Vinko u mladosti. Ne shvaća da time tjera Petra na djetinjarije i inat, sprečava ga da odraste.

X