Zlatni dvori

Domaća produkcija

Matko Knešaurek

Petar Begovac

Zgodan je, imućan i šarmantan, ali i svojeglav, naviknut na to da može sve imati, ne zna se nositi s porazima jer ih ne priznaje, uporan je na oca.

Zbog očeve potrebe da ga kontrolira za svoje godine i jest ostao nezreo, crpi snagu iz inata. Iako je vjetropirast i nepromišljen, te je odrastao sa srebrnom žlicom u ustima, u osnovi je pošten, instinktivno zna što su prave vrijednosti, samo je pitanje trenutka kada će izaći na površinu.  Odbija od oca preuzeti građevinsku firmu. Suprotstavlja se ocu, često bez razloga, ali u ovom slučaju zna da građevina nije njegov poziv. Završio je pravni fakultet samo zato što je bio jednogodišnji neuspješni student medicine, te je popustio pritisku roditelja. Buni se što njegovi ne vide da mu glazba nije hir.

Sa svojim vezama/novcem i prirodnim talentom, uspio je od netalentirane Nere napraviti zvjezdicu i uvjeren je da taj recept za uspjeh može ponoviti kada god poželi. Ipak, ne uživa u glamuroznom svijetu spektakla i zabave. Želi napraviti iskorak, "ostaviti trag". Zapravo treba pravu ljubav, iskreni i topao ljudski odnos, kojeg nema s Nerom. Njegova veza s Nerom više je poslovni nego intimni odnos, nikad se nije uspio do kraja opustiti u toj stalno napetoj igri moći i odmjeravanju snaga. Njegovi izleti u tuđe krevete su čisti bijeg. Jedina osoba koja ga razumije je Ivan, njegov najbolji prijatelj a tek s Anom on postaje prirodan, neposredan, jednostavan i opušten. Shvaća da bi Ana, privatno i poslovno mogla biti to što mu treba. Balansira i Neru i roditelje kako bi kročio tim putem, ali puno će se puta poskliznuti prije nego nauči i u konačnici zasluži sreću.

X