Zlatni dvori

Domaća produkcija

Dijana Vidušin

Mara Veselica

Marini i Nikolini roditelji su rano umrli pa je stariji Nikola preuzeo brigu o sestri, ali Mara se pokazala kao slobodan duh, za Nikolu i selo preslobodan.

U mladosti je bila prilično 'otkačena' te je dobila dvoje djece s različitim očevima čiji identitet nikada nije htjela otkriti jer je odlučila sama odgajati djecu. Vrlo je emancipirana, pametna i inteligentna, no i empatična, 'ništa ljudsko joj nije strano', otvorenih je pogleda na svijet. Preuzela je svu administraciju oko Nikolinih poslova, ona je zapravo mozak iza svih Nikolinih poslova koji pak obavlja konkretne razgovore s partnerima a sve financije i 'dosadne' poslove ostavlja sestri kojoj beskrajno vjeruje. Iako su njih dvoje jako povezani i jako se vole, Nikola ipak ne odobrava njene životne izbore – od vanbračne djece do trenutnog supruga, Domagoja koji je sve ono što Nikola ne shvaća niti prihvaća.

Bez obzira na to, Mara ne dopušta da joj itko išta govori protiv Domagoja kojeg iskreno voli a on joj vraća jednakom mjerom, te je odlično prihvatio Marinu djecu. Mara se tako nakon burne mladosti  odlučila skrasiti i živjeti miran život. Uvijek je spremna pomoći ali na prilično prozaičan i strog način, ne podnosi lažna obećanja i lažne suze, njeni stavovi i savjeti su čvrsti, utemeljeni u realnosti i ponekad odaje dojam krutosti. Ipak, u obiteljskim trenucima pokazuje svoje pravo lice tople, brižne supruge, majke i sestre. 

X