Zlatni dvori

Domaća produkcija

Petra Dugandžić

Kata Kozarac

Kata je djevojka velikih ambicija, iako je završila srednju školu za kuharicu i u restoranu obavlja poslove kuharice i konobarice, zapravo se želi baviti uljepšavanjem i kozmetikom, te malo po malo završava tečajeve za različite tretmane uljepšavanja.

Trenutno na crno pruža usluge masaže i manikure/pedikure u improviziranom salonu u svojoj kući, no želi jednog dana imati pravi salon. Nikolini planovi oko izgradnje Wellnes centra se točno uklapaju u njene želje. Sanja o ugodnom životu, najsretnija bi bila kada bi ga mogla ostvariti uz bogatog muža i to upravo Nikolu, svoga gazdu. Zaljubljena je u njega, te negira sama sebi da mu je potpuno nezanimljiva, vjeruje da je samo pitanje dana kada će ju Nikola primijetiti. Pritom, ne primjećuje da je skromni Zvonko iskreno zaljubljen u nju.

Kata je pomalo površna i lagano ljubomorna na Anu koja joj je najbolja prijateljica – iako joj uvijek drži leđa, svjesna je da je Ana ta koja je oduvijek privlačila poglede muškaraca i to joj, gotovo nesvjesno, zamjera. Jedan od muškaraca koji primjećuje Anu je upravo i Nikola, zbog čega Kata vremenom postaje sve frustriranija, no nikada ne do mjere da bi svjesno naškodila Ani. Brbljava je i duhovita, ona i Ana su se 'prepoznale' u toj oštrini koju obje posjeduju – no Kata će često i opsovati i pokazati puno neženstveniju stranu, iako pokušava biti koketna i dopadljiva – ali samo prema onim muškarcima koji su njoj interesantni. Ipak, simpatična je i u suštini dobrog srca; njen jedini problem je što radi krive izbore i pomalo je zaluđena lažnim sjajem novca.

X