Zlatni dvori

Domaća produkcija

Jan Kerekeš

Ivan Đurđević

Petrov prijatelj od malih nogu, Ivan je sin vjenčanih kumova Begovaca koji su tragično preminuli u prometnoj nesreći kada je Ivan bio u srednjoj školi.

Begovci su tada preuzeli odgovornost za Ivana, te mu pomogli kroz školovanje i u konačnici ga zaposlili u obiteljskom poslu. Kako im je odan i zahvalan, vrijedno radi i vrlo je koristan. Skroman je, jednostavan, pouzdan i povjerljiv ali i duhovit – on je taj koji Petra drži na zemlji, pomalo se izruguje (ali uvijek dobronamjerno) njegovim ljubavnih pothvatima, i iako ne odobrava Petrovo ponašanje, ne pametuje i pokušava mu uvijek držati stranu. Postao je gazdina desna ruka u građevinskom poduzeću, i tamo radi sve ono sve ono što Petar nikad nije ni želio ni mogao ni znao raditi.

Iako je Petrov otac zadovoljan time, Ireni se sve to skupa baš i ne sviđa, jer se boji da bi Ivan mogao uzrokovati raskol u obitelji – ono što Irena ne zna je da Ivanu to nije ni na kraj pameti; svjestan je svog mjesta i nikada ne bi napravio ništa da ugrozi Petrovu poziciju. Kad je potrebno, pomaže mu savjetima i bez pogovora preuzima na sebe Petrove greške.

X