Zlatni dvori

Domaća produkcija

Mladen Kovačić

Domagoj Veselica

Čudak i osobenjak - za slavonsko selo dovoljno je već to što je vegetarijanac i što se on više bavi djecom nego Mara i rado prihvaća ulogu domaćice u svojoj obitelji.

Smiren, pozitivan i emotivno stabilan pa je usprkos osobenjaštvu u ključnim situacijama često upravo on glas razuma jer može u miru sagledati čak i emotivno nabijenu situaciju.

Slobodni duh koji voli prirodu i ljude i iskreno voli Maru i njenu djecu, Domagoj je gradski dečko (Osijek) kojeg je Mara prije nekoliko godina upoznala na jednom koncertu i dovukla sa sobom u selo. Isprva im nije padalo na pamet da se žene (oboje su slobodnog duha), ali na kraju su se ipak na to odlučili radi Marine djece, da konačno i službeno imaju oca. On i Mara iskreno se vole i zadovoljni su svojim odnosom. Nikola ga je prihvatio, iako ga izluđuje njegov pristup životu, nepojmljivo mu je da je i Domagoju i Mari u redu da on bude domaćica dok se ona bavi biznisom. Nadao se da će brak promijeniti Domagoja, ali on uz Marin blagoslov nastavlja po svome - hobistički se bavi svim i svačim, izrađuje nakit, ima svoj organski vrt i sl., ali ne zarađuje dovoljno ni za sebe, a kamoli za svoju novu obitelj. Domagoj ne doživljava materijalno kao drugi, pa ne vidi problem u tome da bez pitanja posudi od šogora nešto što on sam nema, a treba mu.

X