Stella

Domaća produkcija

Vanda Winter

Lana Lovrentijev

Lana je ambiciozna djevojka iz Zagreba koja se od malih nogu bavi baletom, plesom i pjevanjem.

Njezin jedini cilj su uspjeh i slava. Dijete je rastavljenih roditelja. Njena majka posebno je ambiciozna žena, bivša balerina koja je prekinula karijeru nakon što je ostala trudna s njom. Ima osjećaj da je uspjeh jedino zbog čega bi je ljudi mogli voljeti.

Vanda Winter osvojila nas je svojim glasom u seriji ''Stella'', a i dalje svoju publiku svojim izvedbama kontinuirano osvaja u predstavama matičnog kazališta ''Komedija''. 2003. debitirala je na daskama Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, a 2009. godine, po završetku studija glume na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, postala je stalnom članicom Komedijinog dramskog ansambla. Osim u matičnom teatru, gostovala je i predstavama Gradskog kazališta Trešnja, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Splitu, Kazališta Ulysses, te Teatru Exit i Kazalištu Planet Art. Nadalje, nastupala je u mjuziklima, rock-operi, komedijama, dramama i glazbenim dramama. Često sudjeluje u dramskom programu Hrvatskog radija, pri sinkronizaciji crtanih filmova, te sve češće u okvirima televizijske produkcije, gdje se dosad ponajviše istakla vodećom ulogom u igranom glazbeno-dramskom spektaklu "Stella".

Dobitnica je dviju Nagrada hrvatskog glumišta:
2008. za ulogu Belle u mjuziklu "Ljepotica i zvijer", u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina - opereta ili mjuzikl, te 2011. za ulogu Nastjenke u radijskoj adaptaciji romana "Bijele noći" F.M. Dostojevskog, u kategoriji glumačkog ostvarenja u radio drami.

Zanimljivosti

X