Pravednik (Justified)

Serija

Erica Tazel

Rachel Brooks

Članica Mullenova tima koja isprva nerijetko ulazi u sukob s Rylanom zbog njegova nedostatka profesionalnosti, što izluđuje Rachel koja je potpuna suprotnost.

Podrijetlom iz Dallasa u Teksasu, Erica Tazel ostavila je dojam na holivudske kolege nametnuvši se kao svestrana i zamijećena glumica. Popis njezinih televizijskih uloga impresivan je. Gostovala je u serijama nagrađivanim Emmyjima i Zlatnim globusom, poput U uredu, Hitna služba, Zakon i red, Zakon i red: Odjel za žrtve, Seks i grad, Put osvete, Ritam srca, Kosti i Firefly. Više se puta pojavljivala u serijama Jericho i Heroji iz strasti, a ostvarila je i u jednu od zapaženijih gostujućih uloga u seriji Bez traga.

Tazel je također ostvarila i zapažene uloge u brodvejskoj off-produkciji, u predstavama poput Juvenilia u produkciji Playwrights Horizonsa, u predstavi Cymbeline Royal Shakespeare Companyja i Zimskoj priči na New York Shakespeare Festivalu.  Podugačak je popis njezinih regionalnih kazališnih projekata, a izdvojit ćemo tek neke naslove: Tranced, Macbeth, I Have Before Me A Remarkable Document Given To Me By A Young Lady From Rwanda, The Exonerated, Puno vike ni za što, Four Crumbs From The Table Of Joy and The Love Of Three Oranges.  Godine 2007. g. dobila je NAACP-jevu kazališnu nagradu za najbolju glavnu glumicu, a kazališni kritičari L. A.-a nominirali su je za glavnu ulogu u drami I Have Before Me A Remarkable Document Given To Me By a Young Lady From Rwanda.

Tazel je magistrirala na postdiplomskom studiju sveučilišta NYU.

X