Pravednik (Justified)

Serija

Walton Goggins

Boyd Crowder

Vrlo inteligentan i karizmatičan kriminalac iz Kentuckyja koji se nerijetko sukobljava s Rylanom, iako se poznaju dugi niz godina i povezani su više nego što žele priznati.

Walton Goggins dolazi iz Birminghama u Alabami. Tijekom godina, ostvario je zavidnu glumačku karijeru - ispred kamere radi više od 15 godina. Glumio je u brojnim televizijskim serijama i igranim filmovima, među kojima su 'Miracle at St. Anna' Spikea Leeja, 'Fragments' s Kate Beckinsale i Guyem Pierceom i neovisni akcijski igrani film 'Damage'. Dobio je priznanje kritike za dojmljivo ostvarenje lika detektiva Shanea Vendrella u nagrađivanoj dramskoj seriji 'Na rubu zakona'. Uz to, New York Magazine izdvojio je njegovo glumačko ostvarenje kao jedan od vrhunaca televizijske glume u sezoni. 

Glumio je u filmskoj adaptaciji djela Roda Lurieja, 'Psi od slame', te u filmovima 'Apostol', 'Legenda o motoru' s Anthonyjem Hopkinsom, 'Bourneov identitet', 'Šangajsko podne', 'Prva liga 3' i 'Otkačena obitelj' u režiji Billyja Boba Thorntona. To su samo neki od naslova na dugačkom popisu iznimnih ostvarenja ovoga svestranog glumca.

Goggins se okušao i iza kamere. S partnerima iz produkcijske kuće Ginny Mule Pictures dobio je Oscar za kratki film 'The Accountant' koji je producirao i u kojem je glumio.
X