Najbolje godine

Domaća produkcija

Marija Borić

Zrinka Lotar

Zrinka Lotar je Rankova zaručnica. Bezopasna je ljepotica iz dobrostojeće obitelji kojoj je udaja prvi i najveći životni cilj. Pomalo razmažena i predvidljiva ona prati trendove, iako to na selu i nema previše smisla.

Završila je pedagoški fakultet za predškolski odgoj, no ne radi u struci. Dobronamjerna je, ali će sebe uvijek staviti na prvo mjesto. Pod majčinim utjecajem oduvijek je za sebe imala velike planove. Privržena je svom muškarcu i spremna svu svoju energiju usmjeriti na svoju obitelj. Misli kako su djeca ono što će ju zaista zaokružiti kao osobu i njenom životu dati pravi smisao. Suosjećajnost nije njena jača strana, a pokazat će ju tek kada se situacija ne kosi s njenim interesima. Često se srami svojih postupaka nakon što postigne cilj, pa tada sebi i drugima obećava da više neće biti takva, no to joj je obećanje teško održati. Zrinka je vrhunska domaćica koja voli biti u kuhinji, a od žena koje cijeni trudi se naučiti što više.


O glumici:
Marija je rođena u Zagrebu 1980.godine. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 2008.godine. Glumila je u HNK Zagreb u predstavama 'Ero s onoga svijeta', 'Dubravka', 'Faust' te 'Daleka zemlja'. Glumila je i u predstavi Histriona 'Lažna barunica'.  U njen filmski opus spada film Dejana Aćimovića 'Moram spavat' anđele'. Također glumila je u serijama 'Bitange i princeze' i 'CimerFraj', 'Ponos Ratkayevih' te 'Ljubav u zaleđu'. Na trećoj godini glume Marija je dobila posebnu Rektorovu nagradu za predstavu 'Balade Petrice Kerempuha'.

X