Najbolje godine

Domaća produkcija

Jasna Odorčić

Zlata Lotar

Zlata Lotar je supruga vlasnika birtije i žena koja će uvijek naći načina da dobije što želi. Nije previše bistra, ali je atraktivna za svoje godine i sklona malograđanskim nazorima.

Pati na svaki oblik prestiža i uspjeha, pa se silno trudi uspeti na seoskoj društvenoj ljestvici. Izuzetno joj je stalo do toga da svi imaju dobro mišljenje o njoj, pa predano, mada uzaludno, gradi sliku sebe i svoje obitelji pred drugima. Nikad zadovoljna, uvijek želi više za sebe i svoje dvije kćeri Koranu i Zrinku. Smatra da je po svemu bolja, osobito u odnosu sa svojim suprugom Đukom, za kojeg misli da ga vrti oko malog prsta. Zamjera svom suprugu nedovoljnu ambicioznost, jer novca joj nikada dosta, a njega za to smatra zaslužnim. Njena će kći Zrinka postati dio Ružine 'prestižne' obitelji što Zlata smatra svojim velikim postignućem.


O glumici:
Jasna Odorčić rođena je u Osijeku, a svoje obrazovanje završava u Zagrebu. Kazalištem se počela baviti još u osnovnoj školi igrajući Heidi u istoimenoj predstavi Dječjeg kazališta u Osijeku. Za vrijeme školovanja bavila se kazališnim izričajem u amaterskim grupama, a po završetku Akademije koju je završila 1983.ulazi u angažman HNK-a u Osijeku gdje i danas radi. Tijekom intenzivnog bavljenja kazalištem ostvarila je niz uloga. Značajnije uloge u osječkom HNK-u su u predstavi 'Sokol ga nije volio', 'Hamlet' i 'Bez trećega'. Uz rad u kazalištu bavi se i pedagoškim radom vodeći dramske radionice u školama, udrugama mladih i na fakultetima. Glumila je u serijama 'Zakon ljubavi', 'Zauvijek susjedi', 'Dobre namjere' te 'Zabranjena ljubav'.

X