Najbolje godine

Domaća produkcija

Ksenija Pajić

Suzana Gajs

Suzana je žena željna moći te je davno shvatila da je puno lakše vladati muškarcima ako ih se iskoristi za više ciljeve. Sa zavođenjem muškaraca započela je još u školi te nastavila s profesorima s fakulteta.

Diplomirala je s odličnim uspjehom. Suzana je oduvijek imala poriv ugrabiti ono što želi, od spajalica do državnog novca.  
Njene kćeriTenu i Lenu je odgajala Suzanina majka Spomenka. Suzanu će čudne okolnosti dovesti u Dragošje. Naime, zbog sumnje u namještanje javnih natječaja, Suzana će postala glavna sumnjivka službene istrage. Kada je otkriveno da je Suzana s nadređenim osim kreveta dijelila i mito, Suzana je uspjela izbjeći zatvor, no ne i degradaciju položaja te postaje općinska načelnica Rudina, Vimečine i Dragošja. Dolaskom u Dragošje Suzana će doživjeti kulturološki šok kada njene potpetice zapnu u seosko blato. Okružena seljacima, Suzana naivno misli da će lako doći do svog cilja te odluči iskoristiti Dragošje kao odskočnu dasku za ponovni uzlet u karijeri. Njen cilj je upregnuti seljane i od Dragošja napraviti najuzornije selo u Hrvatskoj, a sebe prikazati kao njihovu spasiteljicu. Suzana ima i pričuvni plan, ako joj ne uspije modernizacija Dragošja, ona će jednostavno upropastiti selo i prodati svu seosku imovinu za kunu, a sebi u džep strpati dobru 'proviziju'. Ubrzo će se u njene planove umiješati njena obitelj, bivši ljubavnik, ali i srčani seljani.


O glumici:
Ksenija Pajić rođena je 30. lipnja 1961. godine u Rijeci, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine. Zatim je provela dvije sezone angažirana u Teatru u gostima gdje je igrala glavne uloge. Ova glumica je 1986. godine primljena u stalni angažman Dramskog kazališta Gavella. Gostovala je u Teatru u gostima, &TD-u i teatru Epilog. Ostvarila je veliki broj zapaženih uloga u kazalištu, na filmu i na televiziji. Proslavila ju je uloga Nine, žene Crnog Jacka, kojeg je tumačio Slavko Brankov, u seriji za djecu i mlade "Smogovci". Utjelovila je i lik Ane Jurak u prvoj hrvatskoj telenoveli 'Villa Maria'. Glumila je u popularnim serijama 'Ljubav u zaleđu', 'Obični ljudi', a kao gostujuća uloga pojavila se u humorističnim serijama 'Zauvijek susjedi' te 'Bitange i princeze'. U njen filmski opus spadaju filmovi 'Oficir s ružom' za koji je bila i nagrađena na međunarodnom festivalu u Valeniciji, zatim 'Za sreću je potrebno troje', redatelja Rajka Grlića, 'Život sa stricem' redatelj Krsto Papić, 'Rusko meso' redatelja Lukas Nola, 'Maršal. Glumila jei u mnogobrojnim kazališnim predstavama: 'Važno je zvati se Ernest', 'Leda', 'Ribarske svađe', 'Dundo Maroje'. Na Dubrovačkim ljetnim igrama igrala je u predstavama: 'Hamlet', 'Hekuba', i 'Dundo Maroje'.

NAGRADE:
Nagrada udruženja dramskih umjetnika: " Važno je zvati se Ernest"- uloga Gvandolen
Nagrada na Danima satire.
Film - glavna nagrada za ulogu u filmu " Oficir s ružom" na međunarodnom festivalu u Valenciji. 

X