Najbolje godine

Domaća produkcija

Iskra Jirsak

Marta Elezović

Marta je jednostavna djevojka koja čvrsto stoji na zemlji. Praktična i sposobna, spremna je prihvatiti se svakog posla, uvijek se smatrajući ravnopravnom muškarcima.

Obožava prirodu, a posebno životinje kojima vjeruje više nego ljudima. Najveća ljubav su joj konji, jer je odrasla na hipodromu, čiji je vlasnik njen otac Tuna, lokalni moćnik. Kao dijete Marta se više družila s dečkima, pa je pomalo muškobanjastog ponašanja. Ne mari za odjeću, šminku i tračeve zbog čega nema puno ženskih prijateljica. Omiljena je u muškom društvu zato što se voli šaliti, veseliti i popiti koju čašicu. Otvorena je, vesela i ne boji se izreći svoje mišljenje koliko god istina bila bolna za ljude oko nje. Prezire laži, licemjerje i pretvaranje. Misli da je svijet crno-bijeli  što ju često čini naivnom. Teško izražava svoje osjećaje, pa se posvećuje fizičkim aktivnostima kad god ima emocionalnih problema. Kad jednom izgubi povjerenje u nekoga, teško ga vrati, ali spremna je učiniti sve da zaštiti svoje prijatelje.


O glumici:
Iskra Jirsak rođena je 28. 05. 1987. godine u Zagrebu. Od 1997. godine stalna je članica Dječjeg kazališta Dubrava. Tamo je radila na brojnim produkcijama, kao i bila u stalnoj glumačkoj postavi na nekim dječjim predstavama: 'Vilibald i jednooki div', 'Patkica Žutkica', 'Bumba Bambo'. U srednjoj školi Iskra je nastupala na Lidranu sa samostalnim izvedbama i monodramama. Nastupila je Lidranu 2005. godine s Ioneskovom 'Ćelavom pjevaćicom', a 2006. godine je nastupila s japanskom no dramom 'Kagekyo Žestoki' u  Zadru. Iskra je nastupila i u showu Story Super Nova 2004. godine. Dvije godine kasnije Iskra je upisala Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Na prvoj godini putuje na festival glumca u Gunji gdje je nastupala s djelom ispita iz glume. Na Marulovim danima u Splitu izvodila je dječji tekst 'Zločestobija'. Sudjelovala je na festivalu glumačkih akademija 'Skomrahi' u Skopju te ostvarila nagradu za najbolji ispit te godine na KRADU (Kazališna revija akademije). Iskra je nastupala u Nacionalnoj knjižnici povodom 500. obljetnice rođenja Marina Držića, ispitom iz govora pod nazivom 'Planine' Petra Zoranića, a 2008. godine radila je s Reneom Medvešekom i nastupala u predstavi 'Glasi iz planina' koja je u Dubrovniku osvojila najprestižniju nagradu Orlando. Iskra je snimila i kratki igrani film 'Ta tvoja ruka mala'. S predstavom 'Glasi iz planina' nastupila je na 60. Dubrovačkim ljetnim igrama kao i na Splitskom ljetu. Ova glumica je  i snimala film Tomislava Radića naziva 'Kotolovina' 2009. godine. Glumila je u predstavi 'Jasno ko pekmez' u kazalištu Trešnja pod redateljskom palicom Damira Munitića.

X