Najbolje godine

Domaća produkcija

Katarina Radivojević

Lorena Levaj

Lorena je skladna, lijepa i posebna žena koja uvijek želi i misli dobro, a krasi je toplina i nesuzdržanost. U razgovoru je uvijek direktna bez pretjeranog analiziranja, promišljanja i procjene situacije.

Iz tog razloga njene su najbolje namjere nerijetko pogrešno protumačene. Umaraju je velike isprike i ophođenja u rukavicama, te vjeruje kako bi svijet bio puno bolje mjesto kada bi svi bili iskreniji jedni prema drugima. Bez dlake na jeziku Lorena dobro zna što govori, ne voli egocentrične ljude i prezire izdaju bilo koje vrste. Seljani će ju zavoljeti jer ih ona poštuje i od njih rado i brzo ući nove stvari. Uvijek će uživati u radosti drugih, a kao takva za suvremeni svijet pomalo je neprilagođena. Neiskvarena je i bez skrivenih motiva. Ona zna da u životu ne postoje slučajnosti, pa prati 'znakove' koje joj šalje svemir ne bi li dobila potvrdu za svoju inače jaku intuiciju. Znakove tumači na sebi svojstven, osebujan način, pa je s njim vrlo često u potpunom nesporazumu. Njena najljepša uspomena iz ranog djetinjstva je svadba u rodnom selu svoje majke na kojoj su je kao malu popeli na stol i dali joj da porazbija veliki set suđa uz pratnju romske glazbe. Otada voli razbijati keramiku, nakon što je između sebe i grada porušila sve mostove.


O glumici:

Ovu prelijepu glumicu u njenoj zemlji nazivaju dvojnicom Ene Begović. Katarina se rodila 29.ožujka 1979. godine, a završila je Fakultet dramskih umjetnosti u svom rodnom gradu Beogradu. Kao 11-godišnjakinja susrela se prvi put s kamerom kao Sonja u televizijskoj seriji 'Policajac s Petlovog Brda', gdje je prva glumačka iskustva stekla uz bok renomiranih glumaca poput Ljubiše Samardžića, Milene Dravić i Nede Arnerić. Već je na početku kao djevojčica pokazala zavidan glumački talent, a na samom početku svoje karijere dobila je priliku zaigrati naslovnu ulogu u filmu 'Zona Zamfirova' i to pored najvećih imena srpskog glumišta.

 Za ulogu Zone Katarina je dobila nagradu za najbolju debitantsku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu. Zavidnom filmskom opusu ove mlade glumice možemo pridodati i glumački angažman u filmu 'Carlston za Ognjenku', srpskog redatelja Uroša Stajanovića, čija se radnja odvija u ruralnom selu u kojemu dvije sestre Ognjenka i Boginja (koju tumači Katarina), slučajno usmrte posljednjeg muškarca u selu. Katarina je glumila i u komedijama 'Lola', 'Klasa 2002', 'Pljačka Trećeg Reicha', a zapažene su i uloge u serijama 'Laku noć djeco' i 'Ljubav i mržnja'u kojoj je glumila s Brankom Đurićem koje su joj donijele veliku popularnost u njenoj domovini. Katarina je krenula u pohod na svoju internacionalnu karijeru te prihvatila ulogu Ekaterine Karlovne u ruskom filmu 'Morfiy' redatelja Alekseya Balabanova. Također, glumila je i u filmu grčko-njemačke koprodukcije 'Umri bolji, umri posljednji' grčkog redatelja Vasilisa Bluimisa. Glumica je aktivna i u kazalištu gdje je nastupala u predstavama 'Komedijaši' i 'Dva viteza iz Verone'. Njen atraktivan izgled zaslužan je što je postala zaštitno lice reklamne kampanje za šampon 'Pantene' i mineralnu vodu 'Duboka'.

X