Najbolje godine

Domaća produkcija

Velimir Čokljat

Đuka Lotar

Đuka je nadasve omiljen u selu, vlasnik je lokalne birtije u koju svi rado zalaze. Optimističan je, uživa u društvu, i od svega najviše voli da je oko njega uvijek veselo i glasno.

U veselju katkad zna i pretjerati kao i u alkoholu koji od njega čini samo još većeg veseljaka. U duši je veliko dijete, vječito spreman na neku spačku ne bi li se iz nje izrodila neka dobra zabava. Iako iskreno voli svoju ženu, Đuka je zapravo šarmantni ženskar. On je hedonist, pomalo tašt i previsokog mišljenja o sebi. Zadovoljan je svojim životom i ne vidi ništa sporno u načinu na koji u njemu uživa. Ono od čega najviše strahuje je perspektiva budućnosti u kojoj bi mogao ispasti gubitnik ili bi na vidjelo mogla izaći njegova kukavička priroda. Obožava svoje dvije kćeri i uživa u vremenu koje provodi s njima.


O glumcu:
Velimir Čokljat rođen je 1958. u Virovitici, a prvi kazališni nastup imao je 1977. godine, kao član dramskog studija 'A.C.77'. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i televiziju 1983.godine u Osijeku i od tada nastupa u gotovo svim predstavama, uglavnom kao nositelj glavnih uloga. U njegovom bogatom kazališnog opusu možemo spomenuti ulogu u predstavi 'Ženidba na silu' J.B.P. Moliera, na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta Varaždin. Velimir ima status prvaka Drame u HNK-u u Osijeku, a dobio je i nagradu Udruženja dramskih umjetnika Hrvatske za ulogu Grumija u predstavi 'Kroćenje goropadi' W. Shakespearea. Obnašao je dužnost ravnatelja Drame u sezonama 1993.-1995. i 2002.-2004. godine. Velimir je objavio i CD poezije 'Obale pune tišine' te knjigu 'Zapisi i sjećanja osječke Thalije na prijelazu stoljeća'. Osim zavidnog kazališnog iskustva Velimir se okušao i na filmu i televiziji. Glumio je u filmu Veljka Bulajića 'Obećana zemlja', zatim u televizijskim dramama 'Krizantema', 'Na kraju puta', 'Seoski učitelj' i 'Veronika Desinić'. Imao je zapažene uloge i u serijama 'Zabranjena ljubav', 'Zakon ljubavi', 'Hitna 94' i 'Balkan Inc'.

X