Najbolje godine

Domaća produkcija

Janko Rakoš

Damir Hajduk

Damir je mjesni poštar, po struci policajac. Dobre je i vesele naravi, neupadljiv izgledom, ali oko sebe uvijek širi smijeh i dobro raspoloženje.

Dobrodušan je i dobronamjeran, vjeran i iskreni altruist. Pun je razumijevanja i želje da pomogne. Obilježilo ga je odrastanje uz dominantnu majku s kojom cijeli život vodi prešutni rat. Iako je voli i poštuje, nikako se ne slaže s njenim uvjerenjima. Damir ima 'kratak fitilj', pa lako plane, a tada ne preza od toga da glasno izrazi svoje frustracije. Njegova kolerična narav ipak je predmetom simpatije kod sumještana, jer Damira napad prođe jednako brzo kako ga je i snašao. Kako u njegovom selu nema kriminala, Damir radi kao poštar, a uz to je prisiljen obavljati razne poslove koje njegovi sumještani svojevoljno trpaju pod njegovu jurisdikciju.


O glumcu:
Janko Rakoš rođen je u Zagrebu 19.kolovoza 1974. gdje stječe osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Akademiju dramske umjetnosti upisuje 1995. godine gdje je diplomirao četiri godine kasnije. Od 2002. godine ulazi u stalni angažman Gradskog dramskog kazališta Gavella. Glumio je u predstavama 'Dubravka' i 'Ispovijedi' te je nastupio na Dubrovačkim ljetnim igrama. U njegov filmski opus spadaju filmovi 'Pjevajte nešto ljubavno', 'Fine mrtve djevojke', 'Duga mračna noć'. Glumio je i u serijama 'Naša mala klinika', 'Bumerang', 'Bitange i princez, 'Operacija Kajman', 'Hitna 94', 'Bibin svijet', 'Dobre namjere' i 'Odmori se, zaslužio si'.  Sinkronizirao je više od 300 crtanih filmova za kino, televiziju i video.

X