Đuka spriječi Mišu da zapali birtiju i zaključa ga u njoj. Danica oslobodi Mišu i sili ga da smisli novi plan kako da istjeraju Suzanu iz sela. Mišo krade pismo namijenjeno Suzani.

Gledaj na NOVA PLUS
Propuštene epizode gledaj besplatno na  NOVATV
Danica pred svima otkrije sadržaj pisma: vlada daje Suzani otkaz na mjesto povjerenice. Suzana se šokira. Danica likuje, uvjerena da će Suzana sad morati otići iz sela jer ne može živjeti samo od birtije, ali Suzana hoće zasjesti na mjesto načelnice Dragošja. Danica zahtijeva demokratske izbore, i prijavi se kao protukandidat. Natjera Mišu da se ubaci kao špijun u Suzanine redove. Obje misle da Mišo radi za njih, ali i Mišo objavi svoju kandidaturu.Gabrijel i Lucija noće na cesti. Zamalo se poljube, ali ih prekida svađa bračnog para. Gabrijel pokušava smiriti nasilnog muža, i upadne u tučnjavu. Završi razbijene glave i u nesvijesti. Lucija se u crkvi zavjetuje: ako Bog ostavi Gabrijela na životu ona ga više neće dovoditi u iskušenje.

Gabrijel dođe k svijesti, ali je imao potres mozga. Ne shvaća zašto je Lucija odjednom hladna prema njemu, i krije Andriji što se dogodilo u motelu. Lucija se drži svog zavjeta i grubo odbije Gabrijela, lažući da ništa ne osjeća prema njemu. Dunja prekida poziv Ranku jer se vraća Dino. On otkrije mobitel i uzme joj ga. Ranko i Saška su ludi od brige dok čekaju hoće li se Dunja opet javiti. Dino nosi mobitel u stan gdje je Ema. Ona mu potajno ukrade mobitel i zove policiju, ali ih se Dino elegantno riješi. Nije ljut na Emu što je pokušala – siguran je da će Ema uskoro i sama vidjeti da joj je bolje živjeti s njim nego Saškom. Dunja se suprostavi Dini i kaže mu da nikad neće zaboraviti Ranka. Dino ju tjera da ugovori sastanak sa Rankom, kako bi ga mogao likvidirati.