Anđela, Zvonina žena i vodeća tračerica Zaglava, saznaje da se Aljoša vratio u mjesto i brže bolje javlja Mirjani, vlasnici mjesne gostione, čija je Aljoša davna srednjoškolska ljubav.

Gledaj na NOVA PLUS
Pogledaj propušteno na  NOVATV

Vijest o Aljošinu dolasku razveseli i Zvonu, jer bi mu se poslovni pothvat 'cesta' mogao sad i ostvariti.

Aljoša, nakon svađe s Vinkom, uvjerava ga da odu na DNK testiranje kako bi utvrdili jesu li doista polubraća. Odlaze u zatvor po oca i daju mu ultimatum – ili će se skupa s njima testirati ili će ostati u pritvoru. Stipan odbija sinove, ne odlazi s njima na DNK testiranje, ali ipak Vinko želi izvući oca iz zatvora.

Janko, pak, odluči pomalo popravljati kuću, odlazi po alat u dućan, ali je zatvoren. Susreće zgodnu općinsku tajnicu Milicu, ona mu pomaže i dovodi ga do Zlatana, koji sigurno ima alata. No, kad ga Janko ugleda u Lucinu društvu, samo ode.

Zvone, kujući plan u vezi nove ceste (koja bi trebala proći preko Macanove i Gotovčeve zemlje), odluči posjetiti Aljošu, ali ne zna kud bi s dementnim ocem Andrijom. Kako je Martin zatočen ispod kreveta u Matijinoj sobi, ocu telefonski javi da je spriječen doći kući i čuvati didu.