''Nisu potrebne ni umjetne suze ni mentol''

Posljednja emitirana epizoda najgledanije domaće dramske serije 'Kumovi' donijela je emotivno snažnu scenu koja je zasigurno naježila sve gledatelje. U njoj smo tako imali priliku vidjeti Lucinu (Ana Uršula Najev) izvedbu popularne pjesme 'Žute dunje' koja je bila toliko snažna i nabijena strašću da Janko (Momčilo Otašević) nije mogao suspregnuti suze. ''Žute dunje za moga žutoga'' najavila je pjesmu Luce i gledatelje ostavila bez daha svojim anđeoskim glasom. “To je pjesma nabijena tolikim emotivnim nabojem, da svaki put kad ju čujem, suze same krenu. Nisu potrebne ni umjetne suze ni mentol.”, izjavio je Momčilo koji je plakao tijekom svih snimljenih repeticija.

Scena je to ne samo dramaturški savršeno izvedena, već i emotivno izrazito jaka, jer sa sobom nosi cijelu lepezu stanja likova. Iako je serija Kumovi obojana humornim tonom koji svake večeri nasmijava i uveseljava gledatelje, postoje trenuci u priči kada glavni junaci doživljavaju i neke ozbiljnije emotivne krize, što je, naravno, dio životnosti kojom je prožeta serija. Ova glazbena sekvenca je jako bitna za prikaz emocionalnog stanja u kojem se trenutačno nalaze likovi iz serije. Zlatan je u prekidu sa Vedranom, Stipan je razočaran odnosom između njegove djece. Šima je razočarana načinom na koji su joj braća “zabila” nož u leđa, dok su Zvone i Anđela razdvojeni, jer je Zvone otišao na služenje zatvorske kazne umjesto dide Akrapa. Stipan Macan je organizirao rođendansko slavlje za svoju novootkrivenu kćer Šimu, kako bi taj čin označio njezino primanje u obitelj. Iako je to trebalo biti slavlje koje će povezati zaraćene strane, zabava je završila još većom zavadom.

 

''Savršena vokalna izvedba Uršule Najev popularnog sevdaha objedinjuje ovu emotivnu glazbenu sekvencu koja uključuje gotovo sve likove iz Zaglava i podcrtava njihovo emotivno stanje. Pjesmu je otpjevala uz gitarističku pratnju Petra Štroka. Pjesma je snimljena dok su se Uršula i gitarist Petar zagrijavali, odnosno isprobavali u studiju. Za vrijeme tonske probe, dizajner zvuka Milan Čekić ih je snimao, dok su oni mislili da je u pitanju proba. Izvedba je odmah bila toliko organska, emotivna i točna, da daljnje snimanje nije bilo potrebno. To je bio jedan od onih trenutaka kad se sve odmah čarobno poklopilo'' kazao je Josip Žuvan, kreativni producent popularne serije Nove TV.

Nakon što se prethodno te večeri posvađao s ocem (Vladimir Tintor) koji mu je rekao da je zbog svih postupaka razočaranje obitelji, Janko čvrsto odlučuje promijeniti stil života i dokazati svima da nije nezreo. Kako će to uspjeti te hoće li ga Luce u tome poduprijeti, ne propustite doznati u idućim nastavcima serije!
Dok u odnosu Janka i Luce cvjetaju ruže, Vedrana (Jagoda Kumrić) i Zlatan (Konstantin Haag) proživljavaju pravi brodolom emocija. Saznanje da je Vedrana u braku s Elvisom (Davor Sabo) unijelo je razdor u njihovu vezu, a njezina opravdanja da je to samo brak na papiru kojim je željela pomoći prijatelju u nevolji, Zlatanu nisu dovoljna. Vedrana ne posustaje u pokušajima spašavanja veze, a hoće li joj Zlatan ipak oprostiti ili je među njima zauvijek gotovo, tek ćemo doznati.


Seriju 'Kumovi' pratite od ponedjeljka do petka od 21.15 sati na Novoj TV! Scenu iz epizode pogledajte na službenom YouTube kanalu Nove TV: 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju