Zbog nedostatka dokaza, Mate oslobodi Vjeku i Mrkoga. Svi su ljuti na Matu jer misle da se osvećuje Kreši zbog Tine. Krešo ne želi imati više ništa s Tinom, zajedno s Markom i Tomislavom otjera ju iz kuće.

Gledaj na NOVA PLUS
Propuštene epizode gledaj besplatno na  NOVATV
Iako prožive emotivan trenutak, Katarina i Damir opet se rastaju: ona ostaje u Zagrebu, a on sa Hundom odlazi u Oštrovac. Umjesto Hunda, koji je vraćen u Oštrovac, Tihomir Kati pokloni psića Franju. Katarina se neugodno iznenadi.

Barbara planira nagovoriti Jacka da financira osnivanje njihovog kulturno-umjetničkog društva. No, dovede se u nezgodnu situaciju kad joj Jack obeća financirati njen nepostojeći KUD – tek kada vidi njihov program.

Don Ante shvati da Dario, usprkos Aninom trenerskom trudu, nema šanse protiv Jacka pa nagovori Darija da mu podvali tablete za spavanje.
Članovi Odbora su, baš kao i Jack, odlučili partijom balota riješiti hoće li uvesti internet u selo ili grijanje u crkvu. Damir i Josip u svoj tim zovu Matu. On briljira, pa ga Mile i Sveto, čiji se adut Marko pokaže lošim, odluče sabotirati.