Katarina, bijesna na Damira što je ispričao Josipu za njen tatoo, dolazi kod njega, ali u kući zatiče samo Zdenku, a Zdenka, zadovoljna što je Katarina tražila Damira, ga odmah naziva.

Gledaj na NOVA PLUS
Propuštene epizode gledaj besplatno na  NOVATV

Damir je upravo "spasio" turisticu Sanju i doveo u brvnaru kad dolazi poziv od Zdenke. Damir ostavlja zbunjenu Sanju sa Ljubom i pohita k Katarini, nadajući se najboljem. Barabara je i dalje u agoniji zbog Dianinog odlaska iz kuće. Ane je tješi, pokušavajući s rakijicom. Barbari očaj ne jenjava, ali rakijica joj se svidi. Za to vrijeme velečasni Mirko obilazi Josipa i Dianu. Josip bi se ženio, ali Diana neće.

Mile i Stipe, u strahu od Svetinog odvjetnika, odlučuju se dokopati Svetine bilježnice. Prva faza plana je – ukrasti Josipu ključeve. Katarina, koja je u međuvremenu saznala da za njenu tetovažu ne zna samo Josip, nego i Ljubo i velečasni Mirko, je ozbiljno ljuta na Damira i govori mu da sa takvom osobom kao što je on ne želi više imati posla. Damir, bijesan na Josipa, ali i na sebe, se vraća u brvnaru i zatiče tamo Sanju. Ona je već otvorila vino. Nakon nekoliko čaša, lagane muzike i plesa Damir pristojno odbije Sanju. Snježana odlučuje ukinuti unucima vodu. Na bunar stavlja lokot. Milu i Stipu u drugoj fazi – ušuljati se u Svetin dućan, ometaju sa svih strana. Josip i Diana sele u garažu, Barbara, sad već prilično nacvrcana, i vel. Mirko dolaze po Dianu. Diana se vraća kući, Josipa Sveto potjera u garažu, vel. Mirko odlazi, Snježana prolazi...Kad konačno Mile uđe u dućan i nađe bilježnicu, istrgne iz nje samo dvije stranice sa potpisima, a bilježnicu vrati na njeno mjesto. Sveto sutradan prijavljuje krađu svoje dvije stranice, zna da su krivi Mile i Stipe, ali nema dokaze. Mile i Stipe uživaju.

Krešo se vraća u selo i sa sobom dovodi sina i kćer, Mašu i Jana. Damir gnjavi Ljubu svojim problemima, Ljubo mu kaže da je sam kriv. Damir se krene ispričati,ali Katarina je i dalje ljuta na njega pa i taj susret završi iznerviranim Damirom. Pokazat će on njoj! Barbara saznaje da Ivan seli iz sela, u panici prekida sastanak: zatvorit će joj školu!