Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Poduzetnica koju ćete rijetko vidjeti ozbiljnu. Vesela, puna života, u redovitim je životnim borbama koje mnoge osobe doživljavaju površno. No je li doista tako lagodan život Snježane Schillinger? Što je plaši, koliko su neki događaji ostavili traga na nju? Kako joj je starjeti i koliko skrbi o svom zdravlju? Sve to, i još više, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Zanimljivo je kako stomatologu ne možemo skriti ništa. Već iz prvog pogleda u usnu šupljinu zna sve o našim navikama. Određene bolesti iz usne šupljine mogu utjecati na stanje cjelokupnog organizma. Važnosti oralnog zdravlja, pranje zubi, i neke poražavajuće činjenice teme su nove epizode Zdravlja na kvadrat!

Štetnost cigareta i duhanskog dima za aktivne, ali i pasivne pušače već je odavno poznata. Dugogodišnjim edukacijama, javnim akcijama i kampanjama, u Zavodu za javno zdravstvo pokušavaju ovoj pošasti stati na kraj te provode radionice o prestanku pušenja. Kako one izgledaju, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat!

Gotovo svaka druga osoba na svijetu u sebi ima bakteriju Helicobacter pylori. Kod nekih se zbog te bakterije mogu javiti kronični gastritis, čir na želucu ili dvanaesniku, ali i druge bolesti. Kod liječenja se koristi kombinacija dvaju antibiotika, a uz njih bi trebalo uzimati i probiotike. Kako pomažu probiotici doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat!

U danima kada se diljem svijeta pridaje dodatna pozornost osobnoj higijeni i zdravom načinu života te ekološkom razvoju važno je kako jednostavno, uz uštedu energije i novca, sačuvati svoje, ali i zdravlje najmilijih. Kako tehnologije napreduju u očuvanju svega navedenog, donosi reportaža ovotjednog Zdravlja na kvadrat!

Teško dišete zbog prašine, alergena ili raznoraznih virusa koji ulaze u Vaš dišni sustav? Negativni ioni pročišćavaju zrak, djelujući poput magneta kako bi privukli zagađivače i stvorili čestice preteške da bi ostale u vašoj zoni disanja. Je li to moguće i o čemu je riječ? Odgovore saznajte u Zdravlju na kvadrat!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju