Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju. Obožava igrati košarku, sportski je aktivan i pun optimizma. Gdje ga pronalazi i misli li da u školama treba uvesti zdravstveni odgoj? U ovotjednom Zdravlju na kvadrat pogledajte Borisa Jokića kakvog dosad niste vidjeli!

Debljina ili pretilost je kronična metabolička bolest karakterizirana prekomjernim nakupljanjem masnog tkiva u organizmu. Iako većinu ljudi zabrinjava uglavnom zbog estetskih razloga, debljina je prvenstveno zdravstveni problem jer je povezana s nizom bolesti i kraćim životnim vijekom. Da je riječ o bolesti, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat potvrdit će i sugovornica.

Nadutost trbuha je neugoda koju obično opisujemo kao osjećaj prepunjenosti i napuhanosti u želucu. O uzrocima nadutosti, kako je spriječiti, ali i sanirati te treba li posjetiti liječnika zbog ove pojave, saznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Može se pojaviti u jednom ili oba uha. Čest je problem i pogađa i do 15% stanovništva. Iako je iritantno, zujanje u ušima obično nije znak nekog ozbiljnijeg stanja. Naime, iako se može pogoršati starenjem, također se liječenjem može poboljšati. Na koji način, doznajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Na spomen leda, većini pada na pamet ljeto. No, mnogi svoje piće bez leda ne mogu zamisliti niti zimi. Uz led se često veže osjećaj užitka i ugode, no i kockica leda krije neke opasnosti. Koje? Odgovore donosi Zdravlje na kvadrat.

Začin je za slatka i slana jela, a može pomoći kod prehlada, mučnina, artritisa. Đumbir se spominje u kineskim i indijskim medicinskim tekstovima napisanim prije 2000 godina, a u Aziji se čaj od đumbira preporučuje onima koji pate od migrene. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat, o dobrobitima ove biljke govorit će nutricionist Sebastijan Orlić.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju