Ekonomija izvan okvira fluidan je pojam, no istražili smo kako izgleda u praksi pri integraciji teže zapošljivih.

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Organizacije koje zapošljavaju osobe iz različitih zemalja, oni koje im pomažu u prilagodbi te Ministarstvo unutarnjih poslova daju im svoj doprinos.

Školska godina privodi se kraju, a vrijeme je i priprema za maturu. Zahtjevan je to proces za školarce, ali i njihove roditelje – što psihički, što financijski. Hrvatski, matematika, kemija i fizika predmeti su iz kojih učenici, maturanti, ali i studenti najčešće trebaju instrukcije. Iako je ovakva vrsta poduke prisutna desetljećima u Hrvatskoj, često spada u sivu ekonomiju. Zbog čega je toliko prisutna, pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera.

Poremećaji u lancima opskrbe tijekom i nakon covida, utjecaj klimatskih promjena i sveprisutna inflacija razlozi su našeg posjeta konzultantici u poljoprivredi. Povezanost prehrambene i poljoprivredne industrije, samodostatnost Hrvatske i Europske unije te vraćanja starih cijena dio je onoga o čemu smo razgovarali u ovotjednoj epizodi Informera,

90 tisuća kuna - toliki nam je javni dug po stanovniku, a ako je država zadužena kako neće biti njeni građani. Stoga u ovotjednom prilogu Informera najprije donosimo zablude o dugovanjima, a potom prilog o racionalizaciji troškova. 

Loše upravljanje novcem, virusna pandemija, rast kamatnih stopa, ali i inflacija razlozi su zbog kojih se mnogi građani, ali i tvrtke moraju suočiti s racionalizacijom troškova. Je li isplativa?

Područje Nove gradiške i okolice povijesno je poznato po obrtima koji su se bavili izradom i rezbarenjem predmeta od drva. Rijetki su to nastavili njegovati i danas,  stoga smo se u potrazi za takvom obrtničkom pričom uputili u Davor.