Gradovi kao pokretač gospodarskog razvoja temelj su integriranog teritorijalnog ulaganja Europske unije.

Istražili smo kako na konkretnim primjerima hrvatskih gradova poput Rijeke i Virovitice izgleda korištenje mjera održivog urbanog razvoja.

Sastavni dio svakog putovanja koji uključuje let avionom čine piloti, ali i stjuardi i stjuardese. Iako na prvu njihovo zanimanje djeluje jednostavno, postoji niz obaveza i vještina koje moraju znati provesti – ovisno o situacijama u kojima se nalaze. Istražili smo kako izgleda njihova edukacija, ali i jedan  radni dan.

Dug je zeleni put do postizanja gospodarske održivosti, a ulaganje u tehnologije prihvatljive za okoliš korak su bliže. Jedan od velikih koraka jest kada cijeli otok energiju crpi iz solara, a mi smo posjetili upravo jedan takav – prvi u Hrvatskoj! Doznajte o čemu je riječ u ovotjednoj epizodi Informera.

Prilikom prometnih nesreća sudionici prvo dožive šok , a onda i posljedice s kojima se moraju nositi. Jedni s isplatom oštećenih, drugi s nastalom štetom, a pojedini i s ozljedama ili gubicima. U ovotjednom prilogu Informera istražujemo koliko traju ovakvi procesi, ali i u kojim okolnostima štetu pokriva osiguranje.

Pozicioniranje Istre na gastro karti Europe, sjajna sinergija lokalne vlasti i proizvođača, tisuće izvrsnih proizvoda i dobra zabava obilježili su osmi Međunarodni sajam s klobasicom u Europu. Što smo izdvojili od gastro ponude, no što je i politički vrh imao za reći doznajte u ovotjednoj epizodi Informera.