Nakon Toskane i Venecije u prošloj epizodi, ovaj vas vikend Coolturist vodi u vječni grad Rim, u šarmantni Napulj, na nevjerojatnu Amalfi obalu i na Siciliju.

Propuštene emisije gledaj besplatno na  NOVATV

Putujte s nama i upoznajte grad Rimskog carstva i doznajte što ga čini toliko posebnim i zašto bi recimo bilo ispravnije reći da sve ceste vode iz Rima, nego u Rim, kao i neke povijesne činjenice koje ga uistinu čine vječnim gradom.

Saznajte i zašto je Napulj toliko posebno mjesto u cijeloj Italiji, kakvi su njegovi iznimno temperamentni stanovnici koji turistima ne rijetko pripreme i show u restoranima koji uključuje njihov jedinstven temperament te zašto je to mjesto u kojem je nastala Pizza i je li uistinu najbolja na svijetu. 

Vozimo se i po strmoj i potpuno nevjerojatnoj Amalfi obali, čije su litice u kombinaciji sa šarenim vilama i voćnjacima limuna jedna od najprepozatljivijih razglednica iz Italije. Obali koja je bila dom nebrojnih filmova upravo zbog nevjerojatnih prirodnih ljepota kojima se može pohvaliti, ali i zbog adrenalina koji budi sam pogled na litice na kojima su sve te kuće izgrađene. 

Za kraj epizode putujemo Sicilijom s koje donosimo i gastro minute. Provjerite u što se sve stavljaju pistacije na Siciliji, po kojima je između ostalog njihova kuhinja specifična, te naučite uz našu gošću kako pripremiti ukusan tiramisu s kremom od pistacija.