Znate li koja je katedrala pod UNESCO-ovom zaštitom?

Ove nedjelje nova epizoda Coolturista vodi gledatelje u prekrasni Šibenik i njegove okolne bisere. Na otoku Zlarinu ekipa Coolturista zavirila je u Hrvatski centar koralja gdje su otkrili sve o njihovom značaju za ovo područje, upoznali se s povijesnim pričama, ali i saznali kako su crvene koralje lovili i zašto ih je bitno zaštititi.

U srcu Šibenika ekipa Coolturista istražila je Hrvatsko narodno kazalište i veličanstvenu Katedralu sv. Jakova koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Posjetili su i Interpretacijski centar Civitas Sacra koji služi kao produžena ruka Šibenske katedrale.

Također, istražili su Centar za nove tehnologije Trokut, mjesto gdje se spajaju inovacija i poduzetništvo te mjesto koje pomaže mladim poduzetnicima i inovatorima u razvoju svojih ideja i projekata. Zanimljivo je i kako se tamo nalaze prvi službeni uredi za digitalne nomade.

Ekipa Coolturista prisustvovala je i obilježavanju obljetnice smrti tragično preminule košarkaške legende Dražena Petrovića. Na igralištu posvećenom njemu sa zanimljivim sugovornicima prisjetili su se Draženove blistave karijere i neizmjernog doprinosa sportu.

Mjesto za savršeni zalazak sunca nisu trebali daleko tražiti. Mještani su im otkrili kako je najljepši zalazak upravo na Tvrđavi sv. Mihovila. S tvrđave se pruža spektakularan pogled na Šibenik i okolinu, a ekipa je saznala i više o njegovoj povijesti. Putovanje su završili posjetom Nacionalnom parku Krka gdje su uživali u prekrasnim slapovima, bogatoj flori i fauni te nevjerojatnim prirodnim ljepotama koje ovaj park nudi.

 

Ne propustite ovotjednu epizodu Coolturista i otkrijte sve ljepote i tajne Šibenika, Zlarina i Nacionalnog parka Krka!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju