Dnevnik Nove TV

Informativni program

Romina Knežić

Voditelj

Nakon godine dana provedene u riječkom dopisništvu, Romina Knežić se 2007. pridružuje kolegama u zagrebačkoj redakciji u ulozi voditeljice.

Kao diplomirana novinarka svoje je obrazovanje stekla na studiju u Italiji, a godinu dana provela je i na privatnoj televiziji TeleQuatro, gdje je prošla sve faze novinskog TV žanra - od montaže do vođenja televizijskog magazina. Na TeleQuatro vodila je i uređivala Telegiornale di confine, vijesti za nacionalne manjine. Kao dopisnica iz Hrvatske, Romina je stekla iskustvo i u pisanom novinarstvu u talijanskim novinama koje prate živote talijanskih manjina diljem svijeta. Po povratku u Hrvatsku radila je četiri godine na radiju Rijeka, s kojeg u studenom 2006. godine prelazi na Novu TV kao dopisnica iz Rijeke, a od 2007. godine pridružuje se kolegama u zagrebačkoj redakciji kao voditeljica informativnih emisija. 

''Velika je sreća voljeti svoj posao, i još k tome raditi u struci. Novinarstvo je divna profesija, a Dnevnik Nove TV nije samo posao već i ljubav. Pojavom društvenih mreža i digitalnog novinarstva, novinar danas može biti svatko, bilo gdje i bilo kada. Suočavamo se s potpuno novom razinom odgovornosti i profesionalnog integriteta i vrlo svjesno te nove vrijednosti ugrađujemo u sustav informiranja.“


Zanimljivosti

X