Dnevnik Nove TV

Informativni program

Ivana Ivančić

Dnevna urednica

S dugogodišnjim iskustvom i radom u medijima, Ivana Ivančić se kao dnevna urednica pridružuje timu informativnog programa u njegovim začecima, 2003. godine.

Od 1992. do 1997. radila je kao novinar-suradnik tjednika Globus i novinar-voditelj na Omladinskoj televiziji. 1997. prelazi na HRT kao novinar i voditelj zabavno-glazbene emisije Vidikon u Zabavnom programu. Od 1997. do 2000. urednica je Trećeg dnevnika HRT-a i novinarka dnevnog političkog magazina Motrišta. Godine 2000. postaje urednica informativnog programa na Plavom radiju. Pokreće i uređuje autorske emisije; dnevnu političku emisiju Skener i tjedni politički magazin Rikverc. 2003. na Novoj TV postaje dnevna urednica svih informativnih emisija. Od 2004. do 2007. urednica je političkog talk showa U sridu. Od 2011. do 2014. preuzela je funkciju urednika-mentora na portalu DNEVNIK.hr, gdje je sudjelovala u kreiranju i razvoju portala, edukaciji mladih novinara u izboru tema, pristupu i obradi informacija te prezentaciji. Od 2011. ujedno je i urednica specijalnih projekata Nove TV, kao što su posjet Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, izbor Pape Benedikta XVI., inauguracija predsjednika Josipovića, kraljevsko vjenčanje 2012., dodjela Oscara 2013., Hrvatska - Nova zvijezda Europe 2013., Wings for Life 2014., dodjela nagrada Hrvatske turističke zajednice 2014., te projekte vezane za važne političke događaje poput izbora, obljetnice Oluje, obljetnice pada Vukovara, presude šestorici u Haagu i drugih. 

''Na profesiju koju sam izabrala gledam kao na igru, svaki je dan novi izazov te propitivanje sebe i svijeta oko sebe. Preduvjet za kvalitetno obavljanje ovog posla su osobni identitet i integritet, balans i respekt prema svima. Uz to, moraš imati viziju, razraditi strategiju, provesti je u mješavini strasti i racionalnosti, uz veliku dozu hrabrosti u donošenju odluka.''


Zanimljivosti

X