Priča o umjetnici koja spletom okolnosti preuzima identitet žene s posebnim moćima

U gradu Gothamu povučena i dobrodušna grafička umjetnica Patience Philips zaposlenica je Hedare Beautyja, goleme kozmetičke tvrtke koja upravo planira na tržište izbaciti revolucionaran proizvod protiv starenja. Kada Patience slučajno otkrije mračnu tajnu svog poslodavca, biva napadnuta i ubijena. Međutim egipatska mačka Mao, kojoj je Patience jednom spasila život, vraća joj uslugu tako što je oživi. Željna potpunog iskorištavanja druge prilike i drugog života koji je dobila, Patience zbog novostečene snage, brzine, spretnosti i osjetljivosti osjetila preuzima identitet Žene mačke, neustrašive osvetnice koja se obvezala zaštititi svijet od užasa kojim ga Hedare planira preplaviti. Međutim zgodni detektiv na tragu je neuhvatljive i zagonetne Žene mačke.

Film "Žena mačka", inspiriran poznatim stripovskim likom, priča je o povučenoj umjetnici koja spletom okolnosti preuzima identitet žene s posebnim moćima. Ulogu žene mačke u koju se zaljubi Batman u drugom je nastavku istoimenog serijala preuzela Michelle Pfeiffer, dok je u ovom filmu ta uloga pripala oskarovki Halle Berry. Michelle Pfeiffer konstantno je odbijala ponoviti tu ulogu zbog neudobnosti kostima, a zanimljivo je da su se obje glumice pojavile u fimu "Sretna Nova Godina!" iz 2011., iako se ni u jednoj sceni nisu pojavile istodobno.

Za potrebe filma istrenirano je ukupno čak 43 mačaka, a i sama glumica Halle Berry je udomila narančasto-bijelog mladunca po imenu Play Dough. No ona nije bila jedina koja je glumici prirasla srcu jer je bengalsku mačku koja se pojavila se u filmu glumica toliko zavoljela da je i sama objavila kako je namjerava posvojiti. Pojedini mediji krivo su opisali mačku nazvavši je tigrom od šest kilograma, što je dovelo do toga da joj je udruga za životinje uputila prijeteće pismo.

Osim druženja s omiljenim ljubimcima, glumci su se na setu imali prilike upoznati i s pojedinim vještinama. Pa je tako sudeći po izjavi profesionalnog bičevaoca Alexa Greena, glumici Halle Berry trebalo ukupno tjedan dana 90-minutnih treninga da uspješno svlada baratanje bičem. Osim toga, glumica je završila u bolnici nakon što je tijekom scene potjere izvodila jednu od akrobacija prilikom čega se dio scenske opreme srušio, ali srećom nije došlo do nikakvih ozbiljnijih ozlijeda. Osim Halle Berry na setu su se pridružili i poznati glumci Sharon Stone i Benjamin Bratt, a jedan od dvojnika Halle Berry bio je 29-godišnji havajski glumac Nito Larioza, poznat i kao stručnjak u borilačkim vještinama. Kako su se poznati glumci snašli u ekranizaciji popularnog stripovskog naslova, prosudite sami.

Uzbudljiv akcijski film "Žena mačka" pogledajte u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju