Iako film govori o avionskoj nesreći, tema je zapravo čovjekov slom

Od nagrađivanog redatelja 'Forresta gumpa', Roberta Zemeckisa još jedan filmski hit. "Let" je nagrađen Oskarom za najbolji originalni scenarij, a autor scenarija jest John Gatins.

Nastao prema stvarnom katastrofom iz 2000., film donosi priču o avionskoj nesreći, a neki dijalozi iz izvornih su transkripata.

U Jutarnjem listu Polimac piše: "Zemeckisovo intrigantno djelce nije nikakav film katastrofe nego psihološka drama u čijem je središtu slom američkog macho muškarca. Ovdje je on iznimno sposoban individualac, izveo je podvig koji nije uspio ponoviti nijedan od njegovih kolega na kasnijim rekonstrukcijama nesreće".

Također, autor recenzije filma ističe kako je uvjerljivost radnje postignuta upravo zahvaljujući redateljskim intervencijama. Zanimljivo je da je i sam redatelj Zemeckis po zanimanju pilot što je zasigurno pridonijelo napetosti pri snimanju. 

Film 'Let' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova koji vas očekuju ovaj tjedan potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju