Majstor borilačkih vještina i mlada zvijezda u usponu pojavljuju se u dugoočekivanom remakeu.

Dvanaestogodišnji Dre Parker (Jaden Smith) odseli se s majkom iz Detroita u Peking. Drea u novoj školi napadne nasilnik koji trenira kung-fu. Ubrzo prilazi školskom domaru, gospodinu Hanu (Jackie Chan), koji je ujedno i majstor u kung-fua i moli ga da ga nauči tu drevnu borilačku vještinu kako bi se mogao obraniti od nasilnika.

Film je nagrađen za najdraži film na Kids' Choice Awards, a proslavio je i Jadena Smitha, sina Willa Smitha, koji je za ovu ulogu nominiran za nagrade Teen Choice Award, People's Choice Award i mnoge druge.

Kako bi se pripremio za ovu ulogu Smith je trenirao tri mjeseca. Prva glumačka ulogu koju je igrao bila je rame uz rame s ocem u filmu "U potrazi za srećom" u kojem je glumio njegova sina.

Redatelj filma Harald Zwart odlučio je zadržati američki naslov filma "Karate Kid" kako bi se zadržala povezanost s originalnim filmom na temelju kojega je i nastao. Radnja novije verzije filma smještena je u Kini, a borilačka vještina o kojoj se radi jest kung-fu, što je temeljna razlika između ovog i originalnog filma. To je i naglašeno u filmu kada Dreova majka kaže kako tim trenira karate što Dre istog trena ispravi i istakne da treniraju kung-fu.

Nekoliko scena moralo je biti izrezano iz filma za filmsku premijeru u Kini. Tako tamo nisu prikazane scene s grupom nasilnika koji su napali Drea, kao ni scene ljubljenja.

S obzirom na to da su neke od scena snimljene na čuvenom Kineskom zidu, redatelj je morao dobiti posebne dozvole kineske vojske da bi mu ekipa uopće smjela pristupiti. To im je na koncu bilo omogućeno, ali isključivo bez snimanja iz zraka.

Naposljetku je zbog utjecaja Jackieja Chana kineska Vlada dopustila da snimateljski tim kratko koristi helikopter, ali pod uvjetom da se scene snimaju prije zalaska sunca, nakon što kineska vojska završi s vojnim vježbama koje su izvodili u neposrednoj blizni Kineskog zida.

Kako se Jaden Smith snašao u ulozi legendarnog "Karate Kida" doznajte u nedjelju navečer na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju