Otkrivamo mnoge zanimljivosti o Seanu Conneryju!

Legendarnog Seana Conneryja sjećat ćemo se po mnogim ulogama, a osobito onima o Jamesu Bondu.

Ipak, zanimljivo je da se nije pojavljivao na premijerama zato što su obožavatelji bili previse entuzijastični. Nakon što je nastavak "Goldfinger" doživio veliki uspjeh na premijeri u Parizu, obožavateljica se popela na njegov automobil dok je Connery vozio.

Osamnaest godina nakon što je izašao nastavak "Operacija Grom" Connery je oživio ulogu u remakeu filma "Nikad ne reci nikad". Prvi je glumac koji glumio Jamesa Bonda, a koji je dobio Oscara.

Kada govorimo o neobičnim poslovima, Conneryjeva prošla zaposlenja više su nego zanimljiva. Kao mladić, s tek 15 godina, pridružio se britanskoj ratnoj mornarici. Nakon što je napustio vojsku posvetio se body buildingu te je povremeno radio kao model za kupaće gaćice, a kasnije i kao umjetnički model na Akademiji likovnih umjetnosti.

Ni s fizičkim poslovima nije bio na "vi", pa se tako okušao kao zidar, laštitelj mrtvačkih kovčega, spasilac na plaži... Godine 1950. pojavio se na natjecanju "Mr. Universe" predstavljajući Škotsku i tada je osvojio treće mjesto.

U nastavku James Bond serijala "Nikad ne reci nikad" zločinačka organizacija SPECTRE na čelu s Ernstom Stavrom Blofeldom (Max von Sydow) ukrala je dvije američke nuklearne glave. Britanci stoga reaktiviraju svoj odjel agenata 00 i pošalju Jamesa Bonda (Sean Connery) na Bahame kako bi ih pronašao i vratio natrag.

U svojoj istrazi, Bond posumnja na milijunaša Maximiliana Larga (Klaus Maria Brandauer) i njegovu prijateljicu Fatimu Blush (Barbara Carrera) pa ih krene istraživati, a usput u sve uvuče i Largovu djevojku Domino (Kim Basinger).

 

Film "James Bond 007: Nikad ne reci nikad" ne propustite pogledati ove nedjelje u popodevnom terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju