Američki znanstvenofantastični film u režiji Neilla Blomkampa

Već prvi vikend prikazivanja u američkim kinima film je opravdao sva očekivanja i čvrsto zasjeo na prvo mjesto najboljih kino otvaranja sa zaradom od 30,4 milijuna dolara! Uz to, sa zaradom od 4,9 milijuna dolara film je postavio je rekord najboljih otvaranja IMAX filmova u mjesecu kolovozu 2013.! 

Radnja filma odvija se na dvije lokacije: osiromašenoj Zemlji i u luksuznoj svemirskoj postaji. Sam film zamišljen je kao društveni komentar koji istražuje političke i sociološke teme kao što su imigracija, prenaseljenost, zdravstvo, eksploatacija radnika, pravosudni sustav i pitanja društvenih klasa. U 2014. film je dobio nagradu za najbolje vizaulne efekte (Leo Awards).

Godina je 2154. i postoje dvije skupine ljudi: oni vrlo bogati, koji žive na svemirskoj postaji nazvanoj Elysium, te ostali, koji žive na prenapučenoj i uništenoj planeti Zemlji. Druga skupina očajno želi pobjeći od kriminala i siromaštva i hitno im je potrebna vrhunska medicinska skrb koja je dostupna samo na Elysiumu. Međutim, određeni stanovnici ove svemirske postaje odlučno se bore za antiimigrantske zakone i očuvanje svojeg luksuznog načina života.

Jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva svijeta je Max (Matt Damon), običan građanin čiji život visi o koncu. On stoga nevoljko prihvaća opasnu misiju koja ga sukobljava s moćnom tajnicom Elysiuma, Delacourt (Jodie Foster). No ako uspije obaviti misiju, neće spasiti samo vlastiti život, već i živote milijuna Zemljanina.

Film "Elysium" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju