Slatki vikend u MasterChefu prošao je s brojnim iznenađenjima, a ove nedjelje dogodila se jedna izvanredna situacija – Josip je odlučio odustati. Naime, bolest ga je pokosila pa je na preporuku liječnika odlučio da je ipak bolje da ne nastavi natjecanje.

Slatki vikend u MasterChefu prošao je s brojnim iznenađenjima, a ove nedjelje dogodila se jedna izvanredna situacija – Josip je odlučio odustati. Naime, bolest ga je pokosila pa je na preporuku liječnika odlučio da je ipak bolje da ne nastavi natjecanje.

Iva, kao pobjednica iz prošle emisije birala je glavnu namirnicu. Između bijele čokolade, svježeg sira i malina, odabrala je bijelu čokoladu koju je na kraju u dućanu i zabravila uzeti. Snalažljiva Iva, ipak se uspjela snaći, te se je u nedostatku bijele čokolade, sjetila izvesti ju reducirajući vrhnje za šlag i šećer. „Potrudila sam se dala sve od sebe i nisam odustala!“ kazala je Iva. Osim čokolade, svaki desert je morao sadržavati biskvit, coulis i nešto hrskavo.

Čini se kako kandidati usprkos nekim dobrim ideja ipak nisu vični u pripremanju deserta, a to se posebno moglo uočiti u komentarima žirija. „Danas ste sigurno na kolačima pali i teško se poskliznuli!“ komentirao je Andrej tanjure koje su im kandidati prezentirali, dok se Dino složio s njim i zaključio: „Ovaj vaš današnji učinak izgledao je kao da uopće niste bili koncentrirani na to što radite!“

Najbolji kolač bio je Elenin, za kojega je Andrej rekao: „Nemam što reći, ovo mi se sviđa jako!“ , a svoju pobjedu Elena je komentirala: „Pa ja mislim da zapravo ljudi ovdje previše žele udovoljiti tom žiriju, a ja se inače u životu trudim da ne udovoljavam do kraja nikome, nego da uvijek ostane prostora gdje mogu nadoknaditi te mane. Uvijek idem sigurno.“

Na kušanju je žiri Ivi komentirao kako je krema od bijele čokolade ipak preteška i da joj je bitnije bilo staviti tu bijelu čokoladu nego sačuvati okuse kod dobrog deserta. Robert je dobio opasku zbog neurednosti. „Ja znam da ti iz nekog kaosa hoćeš postignuti neku kreativnost, ali zapravo samo izgleda neuredno!“ poručio mu je Andrej. Žiriju se desert koji je Zvjezdana pripremila nije svidio, a slične komentare dobila je i Mišel kojoj je Radovan rekao kako nastoji biti pristojan, pa će samo reći da joj kolač 'nije nešto'.



Martinina prezentacija ih je razočarala, izabrala je krivi tanjur koji je na kraju izgledao prljav, a zeznula je i karamel koji je bio zrnat jer je u njega stavila prah indijskog oraščića. Radovan joj je savjetovao da ne srlja i da se sredi u glavi inače će kod nje uvijek biti kaos. „Osim prezentacije koja nema baš previše veze ni s gastronomijom ni s kuhanjem, okus svih ovih stvari zajedno je užasan.“ bio je Andrejev komentar na Antin kolač. Zanimljivo je bilo na kušanju Ratkovog kolača u kojemu Dino nije mogao pronaći kremu između dva biskvita pa je Mešin Ratkov kolač nazvao: 'CSI kolač'.Kako nas je sve manje, svatko od nas može završiti u Stres testu, a kad serviraš slani desert, a žiri očekuje slatki, onda ti je poprilično zagarantirano da bi mogao biti u Stres testu!“ komentirao je Ratko znajući da će ga kolač koji je servirao sigurno dovesti u Stres test.

Ivani su, očekivano, komentirali to što krema nije uspjela, a ona je cijelo vrijeme ponavljala da zna što je zeznula pa je Dino zaključio da nema potrebe da joj išta priča kad već sve zna. Iako je bio jako zadovoljan njime, Darijev desert nije osvojio žiri – previše su se osjetila jaja pa je ispao slatki omlet ili fritaja, a Andrej mu je poručio: „Izgleda kao da se zezaš s nama, a okus je apsolutno bez veze!“


Očekivano, mjesta u Stres testu bila su rezervirana za Darija, Martinu, Roberta i Ratka. Zadatak je bio napraviti poznati francuski desert Crepe Suzette. Kao i u prethodnom izazovu, i u ovome su kandidati razočarali, nitko nije pogodio pravi okus poznatih palačinki. Kao najlošiji proglašen je Dario, no budući da je Josip odustao od daljnjeg natjecanja, Dario je ovoga puta pošteđen. „Zbog njegove bolesti ti ostaješ još danas u MasterChefu, a to ne znači da nećeš opet ovdje stajati ako ovako nastaviš!“ poručio mu je Radovan, na što je Dario zaključio: „Nadam se da će mi to biti pouka da napokon dam još bolje od sebe, ja ću se potruditi maksimalno, koliko god mogu.“

Čini se kako je slatki vikend u MasterChefu imao gorak okus po kandidate. Hoće li ih komentari žirija motivirati da se koncentriraju i počnu kuhati bolje ne propustite pogledati u sljedećoj epizodi koja donosi nove zadatke, ali i nova uzbuđenja, u petak od 21 sat na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju