Desert po receptu njezinog mentora nije uspio

Ivan, Željka i Zvijezdana u svega 120 minuta morali su replicirati oku primamljiv desert Melkiora Bašića, ali to nije pošlo za rukom Zvijezdani Posavec koja je zbog nekoliko grešaka u koracima napravila najlošiju repliku te napustila show. Gorana koja je izborila direktan ulazak u polufinale, sve je pratila s galerije.

Za desert su kandidati trebali napraviti repliku kruške ispod koje se nalazi krambl. Sfera se, kako im je objasnio Melkior sastojala od kockica krušaka te pirea od kruške koji je obavijen moussom od kruške. Nakon moussea je glazura od bijele čokolade, a na nju su trebali staviti još i glazuru koja se oboja. Na vrh kruške se stavlja dekoracija od čokolade i mente. Sve se trebalo uspješno zalediti.

''Recept je kompleksan za napraviti u 120 minuta, jer se sve mora hladiti i moramo biti brzi i efikasni i nadam se da ću uspjeti'', rekla je Zvijezdana nakon što je počela pripremati zadani desert, a žiri je komentirao kako imaju vremena, ali ne priviše.

''Jedina prednost koju možda imam je moja organiziranost i čistoća, ali Željka je u slasticama bog i batina, dok je Zvijezdana naša kraljica okusa'', kazao je Ivan. Melkior je cijelo vrijeme pripreme ovog primamljivog deserta zahtijevao iznimnu čistoću na svim radnim jedinicama, a posebno je opominjao Ivana. ''Moje ubrzano čišćenje kruškica je završilo na sve strane. Umalo sam posjekao i prst, ali uzeo sam metlicu, pomeo sve oko sebe i potom pazio na čistoću'', rekao je Ivan nakon što je Melkior došao do njegove radne jedinice i vidio u kakvom je kaosu te ga upozorio na to. Ivan je primijetio kako mu nije bilo posebno teško slijediti recept. ''Zadovoljan sam vizurom tanjura, samo da je bilo manje otisaka prilikom vađenja, ali zadovoljan sam'', rekao je Ivan, a i Željka je na završetku bila zadovoljna svojim desertom.

''Kad sam pod stresom sve mi je prljavo. Dok ja vladam sa situacijom nema nereda, ali ako ne vladam, ima svega'', rekla je Željka. Zvijezdana je najviše vremena potrošila na tehničke pojedinosti, poput sjeckanja krušaka. Prilično je kasno krenula hladiti pire od kruške i stavila ga je u šoker na tri minute, a budući da je želatina bila unutra, na dijelovima se jako stisnula. Kad je smjesi dodala bjelanjak, nije se mogao razraditi. ''Kad sam stavila smjesu u šoker, shvatila sam da mousse nema teksturu koju treba imati i da sfera unutra nije pravilna'', ispričala je Zvijezdana. Svjesna pogreške koju je napravila, Zvijezdana je u pauzi zaplakala. ''Inače kad ljudima u kuhinji bude teško, znaju se ovako povući sa strane'', utješan je bio Melkior.

''Drago mi je da sam uspjela ući u top četiri. Moraš imati maksimalnu moguću koncentraciju i meni je očito previše'', sumirala je Zvijezdana svoje posljednje kuhanje u MasterChefu. ''Vjerojatno bih se i ja rasplakala, to je jače od tebe, emocije te obuzmu. Ali ne bih dala gušta dok ta kruška ne izađe van, a onda kad izađe van ili bi se smijala ili plakala'', osvrnula se Gorana.

''Jako sam ponosan na vas'', rekao im je Melkior nakon što su sve završili, a nakon što je kušao sva jela rekao im je da su kuhali na nivou MasterChefa. Žiri je bio zadovoljan Željkinim jelom, naročito time što ih je poslušala po pitanju korištenja mikrovalne. Ivan je prema Melkiorovom mišljenju savršeno replicirao desert. ''Bolji nego tvoj'', našalio se Stjepan te nasmijao Damira i Melkiora.

Tekstura je kod Zvijezdanine kruške bila potpuno drugačija nego kod originalne. ''Tvoja greška je bila što si stavila u šoker pire sa želatinom koja se stisnula. Žao mi je, ali ti si ta osoba koja nas napušta'', priopćio joj je Melkior.

''Mislim da sam kroz MasterChef jako puno napredovala kao kuharica. Kad se usporedim sada i na početku, na početku mi neke od ovih stvari koje sad imam u glavi nikada ne bi pale na pamet. Drago mi je da sam prošla sve ove stepenice do sada. Kad dođem doma želim ponoviti ovu krušku i izvesti je na pravi način'', rekla je za kraj Zvijezdana.

 

Emisiju "MasterChef" pratite u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju