Film koji na smješan način kritizira modnu industriju

Zoolander film je koji spaja humor i društvenu kritiku. Režirao ga je Ben Stiller, a film donosi humorističan pogled u svijet visoke mode i muškog modeliranja, usput pružajući uvid u površnost industrije. Priča prati Dereka Zoolandera (kojeg tumači Ben Stiller), praznoglavog, ali dragog muškog modela, čija karijera kreće nizbrdo kada slavu preuzima novi mladi model Hansel (Owen Wilson).


Dok Derek kreće na putovanje kako bi vratio svoj status, upetljava se u zlokobnu zavjeru koju smišlja modni mogul Mugatu.
Zoolander pametno kritizira opsesiju modne industrije fizičkim izgledom i pritiskom da se prilagode društvenim standardima ljepote. Kroz lik Dereka, film ističe apsurdnost određivanja vrijednosti isključivo na temelju fizičkih atributa.


Zanimljiva činjenica je da je u Zoolanderu glumilo nekoliko članova obitelji Bena Stillera: njegova supruga, Christine Taylor (Matilda), njegov otac, Jerry Stiller (Maury Ballstein), njegova majka Anne Meara (prosvjednica koja je pogodila Mugatua jajetom), njegova sestra Amy Stiller (jedna od Hanselovi prijatelji u njegovom potkrovlju) i njegov šogor, Mitch Winston (redatelj reklamnog spota).
Osim toga zanimljivo je kako je Ben Stiller napisao ulogu Hansela isključivo za Owena Wilsona i rekao da nitko drugi nije ni razmatran za tu ulogu.

Film "Zoolander" ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju