Ovo je prvi film na kojem su zajedno surađivali Diane Keaton i Harrison Ford.

Kada televizijska producentica Becky Fuller (Rachel McAdams) dobije otkaz s lokalne redakcije vijesti, karijera joj počinje nalikovati ljubavnom životu koji je u krizi. Uskoro pronađe posao u osrednjoj jutarnjoj emisiji i odluči je osvježiti tako što će dovesti legendarnog voditelja Mikea Pomeroya (Harrison Ford).

 

Međutim, on ne želi prenositi televizijske priloge koji se bave tračevima o slavnima, vremenu i modi, a ni raditi s voditeljicom Colleen Peck (Diane Keaton), dugogodišnjim zaštitnim licem jutarnjih emisija kojoj savršeno odgovara prenositi jutarnje "vijesti". I dok Beckyna ljubavna situacija s kolegom Adamom Bennettom (Patrick Wilson) cvate, sukob Mikea i Colleen eskalira, pa je Becky prisiljena nešto poduzeti kako bi spasila svoj ljubavni život, reputaciju i emisiju od propasti.

Uloge u filmu pripale su jednoj dobitnici Oscara – Diane Keaton i trima glumcima nominiranima za nagradu Oscar - Rachel McAdams, Harrisonu Fordu i Jeffu Goldblumu.

Reese Witherspoon odbila je ulogu Becky. Ovo je drugi film u kojem zajedno glume Diane Keaton i Rachel McAdams. Ranije su surađivale na filmu 'Obiteljska stvar' iz 2005. godine u kojem su glumile majku i kći.

Iako oboje imaju duge karijere u Hollywoodu, Diane Keaton i Harrison Ford tek su prvi put zajedno surađivali upravo na ovome filmu. Ford je to objasnio na način da su oboje godinama radili isti posao, ali u drugačijim branšama. Nikada prije nisu imali priliku zajedno surađivati, ali priznao je kako je bilo zadovoljstvo napokon dobiti takvu priliku.

Rachel McAdams u početku nije bila oduševljena ulogom u komediji jer se ne smatra duhovitom osobom. Redatelj Roger Michell odveo ju je na večeru nekoliko puta kako bi ju uvjerio u suprotno.

Izmišljeni IBS studio nalazi se na lokaciji pravog studija koji služi za snimanje, a nalazi se u New Yorku.
Mnoge scene prikazane u vijestima u filmu zapravo su stvarne priče emitirane tijekom poplava u Iowi 2008. godine.


Je li Rachel McAdams dovoljno duhovita ili ne, prosudite sami u filmu 'Po jutru se dan poznaje' u petak na Novoj TV.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju