Antonio Palanović i Leopold Stašić svojom glazbenom izvedbom na violinama osigurali su si sigurno mjesto u polufinalu Supertalenta.

U polufinale ih je poslala članica žirija Martina Tomčić. Leopold i Antonio na to su izrazito ponosni jer smatraju da je ona od svih članova žirija najbliža njihovom glazbenom izričaju. "Ona je ipak operna pjevačica, profesorica i to nam je zapravo podrška i poticaj za nastavak", kažu mladi glazbenici.

Potvrđuju kako prate i ostale kandidate koji su dobili ulaznicu za polufinale, a njihova najopasnija konkurencija je, kažu, Martin Kutnar, mladi glazbenik koji je svoj talent pokazao na violončelu i harmonici. "Poznajemo ga i osobno, ali gledamo sebe. Želimo se pripremiti što bolje, razmišljamo samo o našim izvedbama".

Ne vole da ih se uspoređuje s 2Cellosima: "Ne kopiramo ih"

Mnogi ih pitaju je li poznati glazbeni dvojac njihova inspiracija za rad u glazbenom svijetu. Bez obzira što je za njih karijera 2Cellosa vrijedna svake pohvale, osim sviranja na dva klasična instrumenta, ne vide nikakve sličnosti. "Prije nego su oni izašli na scenu mi smo imali priliku svirati zajedno u određenim sastavima. I prije smo svirali obrade moderne glazbe, ali nikada nismo slušali njih da bi se mogli uspoređivati s njima. Mi imamo svoj stil sviranja za koji možda neki ljudi kažu da je sličan njihovom."

22- godišnji Leopold i 23-godišnji Antonio su pri kraju s Muzičkom akademijom na kojoj obojica studiraju violinu. Ovaj gudački instrument sviraju već 12 godina. Na pitanje igra li u njihovom slučaju igru više talent ili puno vježbe, odgovaraju – i talent i vježba.

Dvojcu na violinama nije strana suradnja s velikim imenima hrvatske estrade. Leopold je surađivao i s Jacquesom Houdekom, Danijelom Pintarić, Renatom Sabljak, Radom Šerbedžijom, a nastupali su i s komornim sastavima i filharmonijama.

U njihovim planovima za budućnost je – nikad ne odustati, i to im je najbitnije. Sviraju i zabavnu glazbu, ali vjeruju i kako im sviranje klasičnog instrumenta može osigurati stabilan život, a u svoj uspjeh ne sumnjaju. Nakon nastupa u Supertalentu voljeli bi stvoriti kontakte s ljudima iz glazbenog svijeta, a najviše ih zanima kako će publika reagirati na njihove izvedbe.

Na vlastitoj promociji rade isto kao i svi mladi. Osim na nastupima, društvene mreže njihov su kanal komuniciranja s publikom pa ne propuštaju niti jednu priliku za dobru fotografiju trenutka u kojima se bave onime što najviše vole. Huawei P10 opremljen je novom prednjom i stražnjom Leica kamerom s najsuvremenijim značajkama snimanja portretnih fotografija i Leica prednjom kamerom za snimanje savršenih selfieja. Što je zlatni gudački duo otkrio u razgovoru pogledajte u kratkom intervju koji donosi Huawei Hrvatska.




Mišljenje o nastupu mladih violinista napišite u komentaru na Facebook stranici Showbuzza.

Sadržaj je napravljen u produkciji "NOVA TV Content Teama" u suradnji s "Huawei Hrvatska" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju