U Riju je s predsjednikom HOO-a razgovarao reporter Nove TV Saša Lugonjić.

Ove nedjelje u Hrvatskoj kući u Rio de Janeiru napravljena je proslava srebrne medalje Damira Martina, no tema dana je bila žalba Hrvatskog olimpijskog odbora na rasplet finala u kojem je naš veslač izgubio za pet tisućinki.


1. Ostaje gorak okus i pitanje je li tu ipak moglo doći do podjele zlatne medalje. Damir Martin je super zadovoljan, ali svi drugi se pitaju može li se nešto promijeniti i može li se našem veslaču dati zlatna medalja. Napisana je žalba Svjetskoj veslačkoj federaciji. Kakve su šanse da se nešto promijeni?

Imate tri nivoa na kojima možete reagirati. Prvi je Svjetska veslačka federacija. Njima smo uputili zahtjev da neovisni eksperti pogledaju tu snimku i uložili smo žalbu na pravilo 80. u pravilniku veslačkih natjecanja. Već smo dobili i odgovor da će snimka biti proslijeđena Swiss timingu i oni će dati svoju ocjenu. Drugi nivo je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je i gledao tu utrku i čestitao mi na podjeli zlata s Novozelanđaninom. Nije imao pojma da neće podijeliti dva zlata. Treći dio je žalba Sportskom arbitražnom sudu - CAS-u. Mi ćemo sigurno ići i prema tome jer je to pitanje zaštite i integriteta našeg sportaša", rekao je Zlatko Mateša.




2. Vjerujete li da se odluka može promijeniti i da Martin dobije zlatnu medalju?

Bilo je takvih slučajeva gdje su se medalje oduzimale i davale. Zašto ne? Sportaši su ovdje najvažniji. Nepravda mora biti ispravljena ako je postojala.


Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima iz sporta čitajte na portalu GOL.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju