Audicije su završene – priliku za sljedeći krug natjecanja dobilo 60 kandidata

Audicije MasterChefa su završile te u sljedeću fazu natjecanja ulaze i kandidati koje smo mogli vidjeti u večerašnjoj, posljednjoj audicijskoj emisiji. Među ukupno 60 kandidata koji su osvojili pregaču na audicijama je i Klavdija Zubović (38) koja je dala sve od sebe da pred žiri donese što ukusniju ražu na tavi s koricom od krumpira i sira. ''Tu i tamo naiđe netko od kandidata tko ostavi drugačiji dojam. Prva si danas koja je probudila emociju s nečim jednostavnim, a toliko dobrim. Za tako nešto treba imati lijepu dušu'', rekao joj je Damir. Dodao je da će preskočiti glasanje žirija jer odluka nikad nije bila lakša. ''Hvala ti na ovom iskustvu'', poručio joj je.

 

Ambiciozni Hrvoje Ždralović (25) iz Novske za sljedeći životni cilj si je zadao da pobjedi u MasterChefu. Prvi korak do toga je prolaz u audicijskoj emisiji s jelom koje je napravio za žiri – palenta s mesom. ''Imaš jednu jako dobru karakteristiku, a to je da imaš ambiciju. Ne mogu pročitati je li to tip osobe koja gazi preko mrtvih ili osoba koja drži masku ispred nas. Spreman sam ti dati šansu da vidim tko si i što si'', rekao mu je Damir. ''Drago mi je da imaš ambiciju, to znači da grizeš i da ideš naprijed. Tvoje jelo je ukusno, ali nema umaka i zbog toga je ne'', rekao je Melkior. ''Znaš da te neka preambicioznost može koštati u životu. Što se tiče jela to nekako funkcionira, sočno je, jabuka lijepo hrskava. Palenta je bila dobro začinjena na tvoju sreću, jer je nisi probao. Od mene imaš da'', kazao je Stjepan.

Neven Serdarević (33) žiriju je servirao soju s gljivama u umaku od indijskih oraščića. Postao je vegan prije više od godinu dana: ''Zbog zdravlja i ljubavi prema životinjama i do sada mi meso nije falilo''. Od žirija je dobio prolaznu ocjenu. ''Mene jelo s kojim si došao nije fasciniralo. Ali okusi su dobro iskombinirani. Veliki je problem u servisu. Očekivao sam da će to biti vau, toliko si sebe unio u to, ali tanjur me nije impresionirao. Stoga od mene ne'', rekao je Stjepan. ''Okusi funkcioniraju i od mene imaš da'', kazao je Melkior. ''Mislim da si se mogao bolje pripremiti i vizualno i pričom. S moje strane da, ali želim od tebe da nas učiš tko si, što si i iskoristi ovu platformu da prezentiraš svoj tip kuhinje, prehrane, života, svima nama'', rekao je Damir. Žiri je naknadno komentirao: ''Okus ga je spasio, samo okus''.

Ivana Telenta (43) za sebe kaže da voli kuhati te da dolazi iz gastro obitelji. ''Volimo puno i lijepo jesti. Smatramo da takvi ljudi, koji vole puno i lijepo jesti, moraju znati i kuhati'', ističe Ivana. Za žiri je spremila jelo koje je nazvala juneća simfonija. Radi se o junetini punjenoj sa suhim šljivama, marelicama i orasima. Kao prilog je poslužila crvene paprike s umakom aceto balzamico i smeđi šećer. Kuhanje je, dodaje, smiruje, ali dok je kuhala za žiri nije probavala hranu, a za greške je okrivila mesara. ''Ovo bih jelo pojeo više za nedjeljni ručak, neku feštu, ali bih isto volio da mi taj ručak bude manje suh. Stavio sam komad u usta i nikako da ga sažvačem. Poigrali ste se s umakom i prilozima sa strane. Žao mi je ali moram vam reći ne, jer niste razmišljali da bi se od previše suhih stvari rolada mogla presušiti'', rekao je Damir. ''Ideja je super, moj odgovor je da'', rekao je Melkior, a šansu joj je dao i Damir: ''Nemojte da požalim što sam vam dao pregaču''.

Ante Matijević (31) iz Splita, pripremio je pileća prsa u umaku od meda i naranče s prilogom slasne kreme od celera. ''Kuhanje je za mene ljubav, strast i odmor. Dok kuham pjevam jer me to opušta, i time jela bolje ispadnu'', rekao je. ''Više bih volio od čovjeka s mora vidjeti da si došao s ribljom varijantom. Ovo je jelo bilo dobro. Rekao si da bi umak još reducirao, ali ja ne bih, totalno si ga pogodio. Vidim da ti je stalo i da si dobar i prizemljen momak. Volio bih te danas sutra vidjeti u svojoj kuhinji. Od mene imaš da'', rekao je Stjepan. ''Budi sigurniji u sebi, trebat će ti u budućnosti. Od mene imaš da'', kaže Damir, a i Melkior se složio, tako da je Ante izašao s pregačom i tri da. ''Nije ni svjestan koliko je dobar'', komentirao je žiri.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju