Pobjedu u slatkom izazovu odnijela je Željka Bleuš koja je svojom slatkom kreacijom s brojnim usklađenim komponentama, osvojila okusne pupoljke žirija - Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomaševića.

 Čak i prije nego što je saznala da će im izazov biti prirediti rođendansku slasticu, Željka je u kuhinju ušla spremna dati sve od sebe kako bi popravila svoj prošlotjedni rezultat. ''Moram popraviti poraze od prošlog tjedna'', kazala je Željka.

Kutija iznenađenja skrivala je balone koji su označavali temu izazova - rođendanska torta, a kandidati su trebali napraviti personaliziranu rođendansku slasticu za nekoga tko im je drag. ''Odmah mi je sestra prošla kroz glavu tako da radim za nju. Puno smo povezane'', rekla je Karmen. Gorana bi, rekla je, najradije radila za djecu, ali ističe kako djeca vole prejednostavno, pa će morati biti inspirirana i željama djece i muža. ''Radim slasticu za sestru. Ne smijem je razočarati. Ona je moj najveći ljubitelj, a i kad joj nešto napravim ona je najuzbuđenija'', otkrila je Željka koja je radila nešto iz tradicionalne kuhinje na moderan način te ovom svojom kombinacijom pobijedila u izazovu.

Ispod radnih jedinica već su im bile spremne neke namirnice: mlijeko, škrobno brašno, agar-agar, cimet, puding od vanilije, ricotta, vrhnje za šlag, čokolada, rum, lješnjaci, mljeveni bademi, limun-šećer, prašak za pecivo, mahuna od vanilije i dvije vrste Linolade. Osim ovih namirnica mogli su otići još i u dućan u nabavu neograničenih količina namirnica te su za nabavu imali pet minuta. Također, nisu morali koristiti sve namirnice koje su dobili. ''Pustite mašti na volju. Možete napraviti tortu, sladoled, kolač, samo neka bude nešto posebno za nekoga tko vam je poseban u životu – poručio im je žiri.

Ivan je kazao kako će raditi slasticu za ženski dio obitelji i svoju djevojku, kao i Roko kojem je pak ovaj izazov zadao glavobolju jer, kazao je: ''Mislim da nisam napravio više od tri torte u životu, uvijek uz pomoć''. Roko je za ovaj natjecateljski desert radio biskvit bez brašna, puno limuna i kremu koju je ukrasio šarenim mrvicama. No njegov desert izgledao je previše dječje, pa je od žirija dobio prigovor na to da ima previše šećera te je uz to šećer i nedovoljno razrađen.
Tomislav se odlučio za pripremu klasičnog čokoladnog biskvita s kremom od vanilije i pastom od lješnjaka te je svoju slasticu posvetio sinu. Tomislav je napravio čokoladnu torticu koristeći se tehnikama koje ga je naučila Željka.

Zvijezdana je svoj desert od cikle posvetila mami. ''Naravno da emotivno doživljavam ovaj izazov'', rekla je Zvijezdana koja je zaplakala kad ju je Melkior pitao kome posvećuje svoju slatku kreaciju. Zvijezdani je žiri prigovorio kako je trebala donijeti cijelu tortu umjesto samo dio koji je izrezala kalupima. ''Što bi napravila s ostatkom torte? To bi bacila? To si jednom napravila i nikad više – prigovorio joj je žiri. ''Žao nam jer je torta jako ukusna i još si radila za mamu'', rekao joj je Melkior.

Stjepan je Karmen prigovorio prezentaciju. ''Igrala si na jako sigurnu kartu. Od početka ti je ideja bila kriva jer tehnički nisi potkovana za to'', kazao joj je Melkior. Kod Goraninog deserta nedostajalo je kreme, a Damir je primijetio kako bi bilo dobro i da je ovaj desert imao kiseline, ali da je definitivno jedan od boljih tanjura.

Prije proglašenja pobjednika ovog izazova, žiri je pozvao Karmen te su joj uručili rođendanski poklon. Najveću radost izazvao je ajvar kojeg su joj poklonili, budući da je to namirnica koju Karmen inače stavlja gotovo na sve što jede.

Najbolje je desert očekivano napravila Željka te je time osvojila prednost u izazovu koji dolazi. ''Čestitam na jelu, prezentaciji, okusu. Ponovno si se vratila u dobre vode'', rekao joj je Damir.

Što će biti sljedeći izazov za kandidate te koja je to tajnovita ali značajna Željkina prednost, doznat ćemo u sljedećoj emisiji MasterChefa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju