U ovotjednom "Zdravlju na kvadrat" doznajte kako se liječi upala sinusa.

Upalu sinusa označava upala i oticanje sinusne sluznice, a može biti bakterijska, virusna, čak i gljivična. Najučestaliji simptomi su pritisak u glavi i glavobolja, obilan iscjedak iz nosa, a kod jačih upala povišena temperatura.

Naleti vrućeg zraka, za mnoge su žene u menopauzi, pravo mučenje. Prema statistikama, polovica žena u menopauzi bori se s naletima vrućeg zraka, a otprilike jedna trećina ima čak deset epizoda valunga svakog dana! No kod nekih žena naleti vrućina idu i do 30 puta na dan. Ima li pomoći, pogledajte u ovotjednoj emisiji.

U svakoj obitelji ozbiljna bolest utječe na članove obitelji. Ukoliko se roditelj razboli i dijete ga gleda bolesnog, a nitko mu ne govori što se događa, dijete će postati jako zbunjeno. Zbog toga je vrlo važno da roditelj s djetetom razgovara o svojoj bolesti. Kako to najbolje učiniti, reći će psihologinja Iva Kantolić u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

U "Zdravlju na kvadrat" nastavlja se priča o parodontitisu, opasnoj bolesti usne šupljine koja pogađa svaku treću osobu u Hrvatskoj. Bolest može biti nasljedna, dobiva se i zbog pušenja, loše oralne higijene, ali i neredovite posjete stomatologu kako bi se parodontitis na vrijeme uočio i liječio.

Premda je liječenje skolioze dugotrajno, mukotrpno, a često i vrlo rizično, mogućnosti liječenja sve su veće, a kod većine oboljelih i sve učinkovitije. Kako biste što bolje mogli razumjeti priču o zakrivljenosti kralježnice, novinari "Zdravlja na kvadrat" odlučili su ukratko pojasniti pojmove vezane uz skoliozu.

Redovito vježbanje produljuje životni vijek, jača srce, smanjuje rizik od ozljeda, poboljšava pamćenje i raspoloženje te smanjuje rizik od bolesti. Postoji još bezbroj razloga zašto je dobro vježbati, ali najbolje je da pogledate ovotjedno "Zdravlje na kvadrat" i upoznate Francuza Gerarda koji ni u šestom desetljeću ne odustaje od vježbanja.

Podrijetlom je iz centralne Azije, i jedna je od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja više od 5000 godina. Ima ljekovita svojstva, neki ga obožavaju dodavati jelima, a neki ga zbog njegova mirisa i okusa, zaobilaze u širokom luku. U "Zdravlju na kvadrat" govorit će se o češnjaku.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 24. veljače na Novoj TV i u nedjelju, 25. veljače na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju