Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Lagana bol u trbuhu i lagana mučnina, pojačan intenzitet boli, jednokratno ili učestalo povraćanje, temperatura, proljev. Simptomi trovanja hranom mogu biti uzrokovani virusima ili bakterijama, a u velikom broju slučajeva se preklapaju.



Kako bismo napravili razliku između uobičajene boli koja se zna javljati prilikom ciklusa i one ozbiljne koja upućuje na dijagnozu bolne menstruacije, odnosno dismenoreje, važno je obratiti pažnju na razinu, odnosno jačinu boli. Više o ovoj temi u ovotjednoj emisiji ispričat će specijalistice ginekologije.



Kako bi kosa bila pravilno njegovana tijekom ljetnih mjeseci, stručnjaci preporučuju korištenje ulja i hidratantnih maski koje će spriječiti pucanje vrhova, lomove, a time i nahraniti kosu. Saznajte zašto kosa ljeti zahtijeva posebnu njegu.



Kada majčino mlijeko nije dostupno novorođenčetu, prvi sljedeći najbolji izbor mlijeko je druge majke. Posebice za prijevremeno rođenu djecu kojima humano mlijeko može spasiti život i poboljšati zdravstvene ishode. Stoga u svijetu, a prije nekoliko mjeseci i u Hrvatskoj postoje Banke humanog mlijeka. Prvu takvu ima zagrebačka Petrova bolnica.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju