Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Alopecija ili gubitak kose neugodna je pojava koja kod ljudi izaziva zabrinutost, a predstavlja problem koji je ujedno medicinske i estetske prirode. Različite su vrste alopecije i različiti uzroci koji do nje dovode, a više o toj temi ispričat će dermatologinje iz Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice.



Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. Koje su najčešće, što do njih dovodi, kako prepoznati simptome, kako djelovati preventivno i kako liječiti ove bolesti ako do njih dođe zna liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.



Koža je naš najveći organ. Vrlo je važno da ju pravilno njegujemo, no nije dovoljna samo njega izvana. Važno je i kako se hranimo, koliko tekućine unosimo te općenito kako živimo jer upravo problemi s kožom često mogu biti odraz nekih bolesti unutar organizma.



Baza prehrane trebale bi biti namirnice bogate vlaknima, a poželjno je konzumirati što više voća i povrća. No, nije nevažno kojeg i kada. Zašto je važno konzumirati sezonske namirnice, koje su to namirnice koje su nam dostupne u zimskim mjesecima i kako bi tada trebala izgledati naša prehrana, zna nutricionistica Branka Bunić.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju