Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u suradnji s Gradom Zagrebom i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH provodi projekt protiv zlouporabe droga te omogućuje anonimnu i besplatnu analizu opojnih sredstava. Roditelji u Zavod mogu donijeti sumnjive tvari koje bi željeli dati na anonimnu analizu. Kako izgleda sam postupak analize saznajte u ovotjednoj emisiji Zdravlje na kvadrat.

Svaki početak školske godine podrazumijeva i kupovinu knjiga kojih je, čini se, iz godine u godinu sve više. Nerijetko se događa to da su školske torbe naših mališana pretrpane pa samim time i vrlo teške. Ekipa Zdravlja na kvadrat otkriva kakvu štetu to čini njihovoj kralježnici.

Utjecaj medija sve je jači napretkom novih tehnologija i pojavom društvenih mreža. Mediji su sastavni dio naših života, a osobito života djece i mladih koji uz njih odrastaju od prvoga dana. Onda kada djeca nemaju doticaja s edukacijom o pravilnom korištenju medija, postoji opasnost od njihove zloupotrebe što ostavlja trajnu štetu na njihovo psihičko zdravlje. U ovotjednoj emisiji saznajte što je to medijska pismenost i zašto je potrebno njezino uvođenje u obrazovni sustav.

S početkom školske godine pomiče se i odlazak djece na spavanje. Počinje li škola, odnosno nastava prerano, s obzirom na to da velik broj djece navečer ima različite aktivnosti? Novinarka Zdravlja na kvadrat Vida Peterlik istražila je kada bi, odnosno u koliko sati škola trebala počinjati kako bi djeca na nastavi bila što produktivnija.Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 01. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 02. rujna na Doma TV-u, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju