Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Čini se kako je ljudima prihvatljivo liječiti fizičke bolesti, ali kada su u pitanju one duševne, odnosno naše mentalno zdravlje, govoriti o tome predstavlja im sramotu. Nedavno je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja pa je jedna od priča u ovotjednoj emisiji posvećena upravo toj temi.

Primarijus Nikica Daraboš specijalist je opće kirurgije, ortopedije i traumatologije. Ekipa Zdravlja na kvadrat provela je nekoliko sati s njim u KBC-u Rebro gdje su iz prve ruke otkrili kako izgleda njegov radni dan. Otkrio im je zašto se odlučio upravo za ove grane medicine te koje sve vrste operacijskih zahvata svakodnevno obavlja.

Nedavno je održana javna tribina povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa. Nakon drugog svjetskog rata ovo pomagalo počelo se koristiti kao pomoć za kretanje slijepim osobama. U ovotjednoj emisiji ekipa Zdravlja na kvadrat pokušat će barem djelomično približiti gledateljima s kojim se sve izazovima susreću slijepe i slabovidne osobe.

Unatoč povećanju svijesti o nizu pozitivnih učinaka na zdravlje koje nam pruža tjelesna aktivnost, oko 60% odraslih neredovito je aktivno ili potpuno neaktivno. Ekipa Zdravlja na kvadrat istražila je što je to zeleni recept – putem kojega se tjelesnu aktivnost nastoji izravno povezati s liječnicima obiteljske medicine.


Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 20. listopada na Novoj TV i u nedjelju, 21. listopada na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju