Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

 Kada je u pitanju usna šupljina, higijenske navike građana Hrvatske su iz godine u godinu izuzetno poražavajuće. Mnogi zube peru svaki peti dan, a godišnje, samo jednom promijene četkicu za zube. Prema tome, nakon Bugara, nalazimo se na samom dnu europske ljestvice kada je oralno zdravlje u pitanju. No priči tu nije kraj. Ekipa "Zdravlja na kvadrat" istražila je kakva je higijena u Hrvata!

Bljedilo, hladan znoj, mučnina, vrtoglavica, glavobolja, mogući otok, ali i kratkoročan gubitak svijesti. Ako ste nekada imali ove simptome zasigurno ste zadobili potres mozga. Statistike kažu da je potres mozga učestaliji kod žena, a tijek bolesti dugotrajniji kod djece nego u odraslih. Više o potresu mozga u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Mirisi tijela normalna su pojava i to nije neki problem u normalnim okolnostima. Ipak, problem se javlja kada osobe imaju pretjeran miris tijela, što zna biti vrlo neugodno za pojedince. Bromhidoza je stanje neugodnog ili pojačanog mirisa znoja. Novinari emisije istražili su kako se riješiti neugodnih mirisa.

U "Zdravlju na kvadrat" bit će govora o bruksizmu. On na zubima može ostaviti brojne negativne posljedice koje mogu uzrokovati daljnje bolesti jer zubi postaju slabi i lomljivi. Ukoliko je vama, ili vašem djetetu, dijagnosticiran bruksizam – škripanje ili škrgutanje zubima, svakako pogledajte ovotjednu emisiju.

Krpelji su postali sve otporniji na vremenske (ne)prilike tako da se na njih može naići skoro u svako godišnje doba. Ipak, najviše vole sunce te visoke temperature. Kako nam dolaze topliji dani pravo je vrijeme za širenje informacija o zaštiti od uboda krpelja.

U ovotjednoj rubrici "Vi pitate" ekipa emisije potražila je odgovor na pitanje - mogu li šiške prouzrokovati probleme s vidom?

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 07. travnja na Novoj TV i u nedjelju, 08. travnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju