Više saznajte u ovotjednoj emisiji!



Marija Čatipović, pedijatrica iz Bjelovara, pokrenula je kampanju pod nazivom „Ljepota majčinstva“ i to nakon što se susrela s mnogim majkama koje ne žele dojiti svoju djecu zbog straha da će to narušiti izgled njihova tijela. Ona ih naime ne osuđuje nego im želi pomoći i naglasiti važnost dojenja jer kako kaže uočljiva je razlika između djece koja su dojena i one koja nisu. Osim toga, dojiti je važno i zbog zdravlja dojke.



Pojačan osjećaj žeđi ili gladi, pojačano mokrenje, sklonost infekcijama kože, teško cijeljenje rana… sve su to simptomi koji mogu ukazivati na pojavu šećerne bolesti. Ljudi od nje danas obolijevaju sve češće, neovisno o dobi ili spolu.



Od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ovaj problem posebno je raširen među mladima. U ovotjednoj emisiji, iz priče jedne socijalne radnice, saznajte koje su vrste ovisnosti kod mladih u porastu i zašto je važno na njih obratiti pozornost i djelovati preventivno.



Hormonalna neravnoteža sve je češći problem žena odrasle životne dobi. Uzroci su različiti, kao i simptomi koji se mogu pojaviti. Ovaj problem ima i Kristina koja je odlučila saznati je li taj njezin problem između ostalog povezan i s prehranom.

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju