Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Ona je legendarna televizijska urednica i voditeljica. Baka je i prabaka u mirovini, ali vitalna, pokretna i puna života. Obožava svoj ružičnjak i veseli se proljeću. Kakvo joj je zdravlje i kako promatra ljude i život oko sebe? O svemu tome, ali i više, u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, govorit će Ksenija Urličić!

Do danas nije otkriven uzrok ove rijetke vrste artritisa koji uzrokuje bolove i ukočenost kralježnice. Bolest se može proširiti i na druge dijelove tijela, a u teškim slučajevima dovodi i do pogrbljenosti. U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat tema je ankilozantni spondilitis ili takozvana Bechterewova bolest.

U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat upoznajte se s tajnama iza pojmova: dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija. Iako zvuče bezazleno na prvi pogled, ove strategije ključne su u borbi protiv virusa, insekata i glodavaca koji mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje i sigurnost.

Većina ljudi zamrzava namirnice. Najčešće se zamrzava meso, a osim mesa, na više mjeseci zamrzavaju se i kolači, juhe, kruh… No, neke zamrznute namirnice imaju određen rok trajanja i trebaju se potrošiti u točno određenom vremenu. Koje su to namirnice, pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Niste sigurni što biste kuhali, a želite u svoju prehranu unijeti promjenu. Što mislite da napravite šarana na poriluku s gljivama? U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat u pomoć stiže kuhar Damir Sertić.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju